Pjesmom za očuvanje prirode: Zoran Džiknić predstavlja novu pjesmu „Stara maslina“ povodom Dana ekološke države Crne Gore

Saopštenje prenosimo integralno

U trenutku kada Crna Gora obilježava Dan ekološke države, želim da dam svoj doprinos očuvanju prirodnih ljepota i dobara kroz muziku. Povodom ovog značajnog praznika, predstavljam vam moju novu pjesmu pod nazivom „Stara maslina“, koja slavi najstarije stablo masline  u Crnoj Gori i jedno od najstarijih stabala u Evropi – čuvenu maslinu na Mirovici u Baru, simbol dugovječnosti, mira, ljubavi, napretka, blagostanja i povezanosti sa prirodom.

„Stara maslina“ nije samo muzičko djelo, već snažan podsjetnik na značaj očuvanja naših prirodnih resursa. Ovo drevno stablo, staro preko dvije hiljade godina, nosi u sebi priče o istoriji, tradiciji i generacijama koje su živjele u skladu s prirodom. Kroz pjesmu, podižemo svijest o zaštiti prirodnih bogatstava, koristeći muziku kao alat za širenje ljubavi i ekoloških poruka i inspirišemo ljude da čuvaju prirodu i preduzmu akciju za njeno očuvanje.  

Moja misija je da kroz muziku širim ljubav i podignem svijest o očuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti Crne Gore, jer očuvanje prirode nije samo naša odgovornost, već i nasljeđe koje ostavljamo budućim generacijama.

Na ovaj praznik pozivam sve građane Crne Gore da zajedničkim snagama, čuvamo naša prirodna blaga, kako bismo osigurali da vizija i ideja Crne Gore kao ekološke države postane naša svakodnevna realnost. Samo kroz zajedništvo možemo zaštititi ono što su nam preci ostavili i prenijeti našim potomcima čistu i zdravu prirodu.

Nova pjesma pod nazivom „Stara maslina“  je premijerno predstavljena na RTCG u sklopu jutarnjeg programa “Dobro jutro Crna Goro”. Pogledajte snimak gostovanja i poslušajte muziku koja nas vraća korijenima, a inspiriše na budućnost.

🎥 Uskoro TV spot! 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare