Na III Jesenjem sajmu knjiga promovisana knjiga ,,Svijet se vrti kao čigra, pisanje je dječija igra”

Javna ustanova Narodna biblioteka “Njegoš”, u saradnji sa Opštinom Nikšić i Ministarstvom kulture, organizuje III Jesenji sajam knjiga “Anderva book”. U okviru ovogodišnjeg sajma, u holu Nikšićkog pozorišta, održana je promocija knjige pod nazivom ,,Svijet se vrti kao čigra, pisanje je dječija igra”.

Knjiga „Svijet se vrti kao čigra, pisanje je dječija igra“, rezultat  rada je članova Kluba malih velikih pisaca koji su se  tokom radionica, bavili određenim temama i uz međusobnu podršku te savjete i pomoć mentora, uspjeli  pretočiti svoje misli i osjećanja na papir. Katica Grozdanić, mentorka radionica, izrazila je ponos zbog postignutih rezultata i naglasila da ovo predstavlja početak divnog puta za ovu talentovanu grupu pisaca.

Bojana Obradović, direktorica Narodne biblioteke „Njegoš“, dodala je da je ovo druga knjiga  Kluba malih velikih pisaca, te da se planira da njihova djela postanu redovan dio budućih sajmova knjiga, jer ova talentovana grupa mališana definitivno je pokazala da pisanje može biti snažan način izražavanja i komunikacije.

Deca su  uspela da svoje snove, emocije i vizije izraze kroz svoje stvaralaštvo na nevjerojatan način. Njihovi radovi su zračili emocijama, a njihove interpretacije su bile iskrene i ispunjene sigurnošću, potpuno lišene treme. Njihove jasne poruke su doprinosile dubokom utisku koji su ostavili na publiku.

Članovi Kluba malih velikih pisaca se iskreno nadaju da će privući još više talentovanih mladih autora u narednom periodu I na taj način proširiti svoju malu porodicu.

Ana Radlović

izvor: RTNK

foto:Narodna biblioteka „Njegoš“

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare