Marko Šelić Marčelo gost Jesenjeg sajma knjiga u gradu pod Trebjesom

Diskusija na temu “Ima li književnost pravo da ćuti” sa  Markom Šelićem Marčelom, piscem,  kolumnistom i muzičarem, jedan je od događaja koji je obilježio drugi dan  Jesenjeg  sajma knjiga “Anderva book“.

Marko Šelić Marčelo  pažnju javnosti, prije svega, zavrijedio je svojim pjesmama  za koje je pobrao brojne nagrade. Napisao je nekoliko romana, zbirki tekstova  i eseja u kojima se  angazovano – kritički  bavio    egzistenciijalnim i drugim temama. U razgovoru sa moderatorom, Darkom Nikolićem, govorio je o formiranju svog  književno – mizičkog svijeta  i brojnim angažmanima.

Po njegovom  romanu Zajedno sami (2008),urađena je pozorišna predstava “Zaglavljeni”. Stripofil, autor brojnih  kolumni za više redakcija, desetak godina radi na novom romanu, poslednjoj knjizi trilogije “Malterego”.

Šelić je autor  romana: “Zajedno sami”,”Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica ” ,2 Malterego, knjiga druga: Higijena nesjećanja”,  zbirke  “O ljudima, psima i mišima”  I knjige “Napet šou” ( kolumnističko – esejistički  tekstovi). Koautor je regionalne televizijske emisije “Perspektive”.  Na  muzičkoj sceni prisutan je  dvadeset godina, objavio je više studijskih albuma, a jedan od njih “Nojeva varka” istivremeno je ispovjest i hronika. Jedini je reper s počasnom diplomom “Magister humanitas” za pedagoško djelovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih, koju mu je dodijelio Fakultet pedagoških nauka u Kragujevcu.

Jesenjeg  sajam knjiga “Anderva book“  treću godinu zaredom organizuje  Javna ustanova Narodna biblioteka ”Njegoš“ uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija.

Jovan Džodžo

izvor: RTNK

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare