IZLOŽBA BAĆKA MILAČIĆA U VRBASU, JEDAN POTEZ JEDNO UMJETNIČKO DJELO!

O kakvom likovnom umjetnika se radi najbolje govore riječi MiroslavaAleksića, koji je otvorio izložbu u Vrbasu.

-Baćko Milačić je višestruko talentovani autor – likovni umetnik, pisac kratke priče, aforističar. Ono što povezuje sve što stvara u različitim žanrovima je težnja ka minimalizmu.

Druga važna dimenzija jeste jedan konstantni ironijski pa i satirični otklon od patetike. A ona bi lako mogla da naseli lirske prostore njegove inspiracije koji su posebno fini i iznijansirani. Bilo da je reč o srpskim istorijskim ličnostima, pesnicima, junacima, svecima, motivima iz narodnih pesama i narodnog života, Milačić uvek uspeva da u crtežu sačuva osnovnu, neistrošenu ideju.

Njegovi radovi koje imamo prilike da vidimo na ovoj izložbi su zapravo nacrtane pesme, lišene svega suvišnog i zamagljujućeg i situirani su između viđenog i doživljenog. Kada je reč o portretima Njegoša, Marka Miljanova, Disa, Blagoja Bakovića, Novaka Đokovića i drugih, oni uvek nose poruku više i jedan novi doprinos karakterizaciji njihovih likova.

Duhovan i duhovit, Baćko Milačić je jedan od najoriginalnijih stvaralaca u Crnoj Gori, a kao pisac i jedan od najoštrijih kritičara savremenog čoveka koji je obeznanjen u sudaru tradicionalnog nasleđa i kič šarenila potrošačkog sveta i sveta zatrovanog dnevnom politikom. …

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare