ИЗЛОЖБА БАЋКА МИЛАЧИЋА У ВРБАСУ, ЈЕДАН ПОТЕЗ ЈЕДНО УМЈЕТНИЧКО ДЈЕЛО!

О каквом ликовном умјетника се ради најбоље говоре ријечи МирославаАлексића, који је отворио изложбу у Врбасу.

-Баћко Милачић је вишеструко талентовани аутор – ликовни уметник, писац кратке приче, афористичар. Оно што повезује све што ствара у различитим жанровима је тежња ка минимализму.

Друга важна димензија јесте један константни иронијски па и сатирични отклон од патетике. А она би лако могла да насели лирске просторе његове инспирације који су посебно фини и изнијансирани. Било да је реч о српским историјским личностима, песницима, јунацима, свецима, мотивима из народних песама и народног живота, Милачић увек успева да у цртежу сачува основну, неистрошену идеју.

Његови радови које имамо прилике да видимо на овој изложби су заправо нацртане песме, лишене свега сувишног и замагљујућег и ситуирани су између виђеног и доживљеног. Када је реч о портретима Његоша, Марка Миљанова, Диса, Благоја Баковића, Новака Ђоковића и других, они увек носе поруку више и један нови допринос карактеризацији њихових ликова.

Духован и духовит, Баћко Милачић је један од најоригиналнијих стваралаца у Црној Гори, а као писац и један од најоштријих критичара савременог човека који је обезнањен у судару традиционалног наслеђа и кич шаренила потрошачког света и света затрованог дневном политиком. …

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare