Желидраг Никчевић: УСПУТ О УГЛЕДНИМ ЛАЖОВИМА И КЛЕВЕТНИЦИМА!

 Нека се зна: ожалошћени и огорчени кандидати за Тринаестојулску награду који тврде да су се овогодишњи добитници знали унапријед и да се гласало по некаквом политичком наређењу – обични су лажови и клеветници. 
 Са предсједником Жирија, господином Николом Вукчевићем, као и са осталим члановима Жирија, први пут у животу сам се видио и упознао на нашој првој сједници. Појма немам, ни тада ни сада, какви су њихови политички ставови. Стекао сам утисак да су веома коректни, културни и образовани људи.
 Гласао сам, као и они, по сопственој, личној процјени, не консултујући никога, након што сам пажљиво размотрио све кандидатуре. 
 До последњег тренутка није се знало ко ће бити овогодишњи добитници.
 Према томе, као што рекох: лажови и клеветници.
 Жале се на политику, а обраћају се, видим, високим политичким адресама, и читавом народу – да им се они смилују, да пониште гласање и награде баш њих, тако даровите и независне.  Да одлучују сви, осим Жирија.
 Иначе, потпуно се слажем са критичарима који мисле да имамо много државних награда. И да је због тога наша култура очигледно на губитку. И деценијама на мети незаситих државних љубавника и профитера.
1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Crnogorci su uvijek bili gladni medalja i priznanja! I po tome smo slični Rusima!