Вук Ковачевић : ЈЕДИНСТВО СРПСКОГ НАРОДА, НЕМА АЛТЕРНАТИВУ!


На Свесрпском сабору, одржаном у суботу, у Београду, показано је јединство нашег народа, и послата јасна порука да су заједништво и слога нашег народа наша обавеза, и да немају алтернативу.
Било је лијепо видјети српске политичке представнике Србије и Српске, али и представнике Срба из региона, окупљене са циљем јачања веза нашег народа, са нашом матицом Србијом.
Декларација која је донесена на заједничкој сједници Влада Србије и Српске је историјски документ, чији је циљ очување српског идентитета, националних и државних интереса.
По први пут, одржан је сабор нашег народа, на ком је гласно и јасно поручено да су Срби један и недјељив народ, који само жели слободу, и једнака права, каква имају остали народи у региону.
Доста је дијељења на ове или оне Србе. Нема више црногорских, босанских, хрватских, македонских, или косовских Срба. Ми смо сви Срби, један народ, који баштини исту традицију, културу и вјеру, и чува сјећања на заједничку славну историју.
Србин је Србин, био он из Београда, Бањалуке, Подгорице, Призрена, Мостара, Скопља или Вуковара. Не смијемо дозволити да нас дијеле онако како одговара њиховим националним интересима.
Наша је обавеза да чувамо идентитет нашег народа. Јер ако не будемо то радили ми, сигурно неће они који свакодневно раде на томе да нестанемо као народ.
Као Србин из Црне Горе, поздрављам сваку одлуку коју донесу Србија и Република Српска у интересу српског народа и наших српских земаља.
Надам се да ће оваквих сабора бити још, и да ће се српски представници све чешће састајати, јер смо један народ, са три огњишта!
Нека живи јединство нашег народа!
Живјеле Србија и Српска! Да је вјечна Црна Гора!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare