Вук Ковачевић : Братунац злочин без казне!

Прије више од три деценије, 3.287 српских цивила убијено је на свиреп начин од стране муслиманских снага, озлоглашене 28. Дивизије тзв. Армије РБиХ, злочинца Насера Орића. Највећи дио страдалих су били цивилне жртве. Дјеца, жене и старци.

На простору Братунца, Сребренице, Кравице, Скелана, и осталих мјеста у Средњем Подрињу данас малтене нема породице у којој су сви на окупу. У свакој породици је бар по један члан настрадао у том крвавом походу злочиначке џорде. Такође има и породица гдје је само један члан остао жив, изгубивши све што му је у животу значило, и све што је у животу имао.

Из редова међународне заједнице нико никада није дошао на обиљежавање сјећања на српске жртве. То је доказ да они наше жртве не цијене и не поштују, минимизирајући их, у односу на све остале!

Док се за друге жртве усвајају резолуције на међународном нивоу, наше жртве очигледно у очима колективног запада, не заслужују поштовање и саосјећање ни тог једног дана у години, кад се обиљежава њихово страдање.

Српски народ ће се вјечно сјећати својих невино настрадалих жртава и подсјећати на њихово страдање! Док год постоји и један Србин, гласно ће се чути о страдању српског народа!

Нека је вјечна слава и царство небеско свим невино настрадалим жртвама из Братунцу и околине, али и свим српским жртвама, гдје год њихове душе почивале!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare