Piše, magistar Ilija R Miljanić: Montenegro podojen 12.jula 1941.kroz ustašku ideologiju d.r. Sekule Drljevića a odgaja se od Referenduma 2006.sa komitetom pustolova Mila Đukanovića i dalje su Besjede u Gori!

Čovjek se jednom rađa, a čast i bruka žive dovijeka! Stvaranje novih komita zapravo je pokušaj oživljavanja proustaške hegemonije i želje da se opet napravi kasapnica među pravoslavcima u Crnoj Gori i mnogo šire. Austrija je okupacijom u Prvom svjetskom ratu željela promjenu identiteta Crnogoraca za svoje potrebe, Italija okupacijom 1941. takođe je željela Crnu Goru pod svoje skute…

Sekula Drljević iz Pipera je zbog teške bolesne sujete uz komunističke saradnike htio da ustupi Crnu Goru ,domovinskoj NDH. Uz to, iz Zetskog doma na Cetinju 12.jula 1941. tadašnji federalisti, uz podršku komunista, pozdraviše novo ruho domovinske Crne Gore sa značkom „crvenih Hrvata“.U izvještaju koji šalje sekretar dr Drljevića, izvjesni Ivanović, pozdravlja se fašizam u Italiji, a kao novi sin svijeta veliča se Adolf Hitler. Na sreću, u osvit 13. jula počeo je opštenarodni ustanak u Crnoj Gori. Međutim, opšta agonija se preselila u SKOJ koji je prevashodno imao za cilj da zataškava genocid nad pravoslavcima-Srbima. Proustaške horde i danas uživaju u multikulturalnom Beogradu, gdje se naročito ističu montenegrini – milogorci.

Srbi u Crnoj Gori su stožer opstanka srpstva i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.,Srbofobija koju montenegrinski kostur proklamuje znatno je opasnija od viševjekovne otomanske vladavine. Srbofobija je dodatno zaživljela kroz Brozovu Federativnu Jugoslaviju s ciljem slabljenja jugoslovenske savezne vlasti, gdje su uz Hrvate i Slovence prednjačili crnogorski komunisti, radeći i tada na razgradnji pravoslavlja i srpstva uopšte.Jugoslavija im samo poslužila da formiraju suverene države i da protjeraju srpstvo u svim pogledima. Pošto savremeni montenegrini propagiraju modernizam i tvrde da Svetosavci žive u srednjem vijeku, evo im šanse da konačno skinu svoje komunističko-ustaško breme, da otvore jame napunjene s nejači od Jadovna do jame Kotor u Nikšiću kod Brezovika. Ali kada se pomenu Jasenovac, Zidani Most i druga srpsaka stratišta, opet ista priča, Srbi šire nacionalizami, podjele, šovinizam, otvaranje prošlosti i dr.! Nakon nove samostalnosti Crne Gore maja 2006. pečatiran je novi domovinski projekat koji kroz NATO okupaciju ima za cilj potpunog indetitenskog satiranja, nacionalnog i vjerskog satiranja.
Svi Evroatlanski poslušnici nesite grobnice odlaze kod Pape na krštenje da poljube ubodni Papin prsten zakletve i strmoglava, a evo i novi porođeni apostoli otrčaše a glavni Apostol čeka zasluženo ugovoreno namještenje kod neke „Demon ambasadorske lože“?


Kroz program zelenaško komunističke kamarile kreće program ubodnog montenegrisanja koji doživljava vrhunac i izdajstvo 12 jula 1941.god. kada Drljevićeva garda na Cetinju donese odluku o pripajanju Crne Gore u zajedništvo sa ustašama Pavelića i fašistom Musolinijem a Hitlera proglasiše čudo neviđeno u svjetu?Odmah nakon italijanske okupacije započeše latino-montenegrijske reforme sa jezikom i rečnikom italijansko- crnogorskim, kao i sa novom književnošću i novom istorijom montenegrina u sve nastavne programe.

Obnova Crnogorske nezavisnosti na pokradenom Referendumu 2006.g. i odabir baš 13.jula je vjerovatno propaganda Montenegra od 12,jula 1941. a da bi se kroz 13.jul 1941. zadobio novi „Komitsko- komunistički Multi –Sklad“ na Montenegrijski način bez znamenja Petrovićke Crne Gore sa Crnogorskom zapadnom pravoslavnom crkvom sa Papom na čelu!Vjerujemo da je ovaj naum iza nas ali baza Belvederskih Montenegrina je korov sa „latinskim jagodama“ koji se raširio diljem Crne Gore, kao krajem 17.vijeka, kada je Vladika Danilo-Srpski vojvodić, izbavi od strašnog posrtanja u nepravoslavne vode!Vremena se ponavljaju ali Sveti joj ne daju da potone: Sveti Petrar Cetinjski, Sveti Vasilije Ostroški, Lovćenski Tajnovidac i Nebeski Mitropolit Amfilohije u zagrljaju sa Vladikom Atanasijom!!!
Naš milosni Mitropolit Crnogosrsko Primorski najavi oslobođenje slavnog Njegoša iz paganske jame i njegovo konačno vazdizanje na temelje, nove-stare kapele na vrh opjevanog Lovćena, koju poslednji srusiše komunisti.

Tako će Lovćenski Tajnovidac- slavni Njegoš opet zapjevati sva Kola iz Gorskog Vijenca uz Krađoređevu Posvetu za vječno Lazarevo uspeće Srpskog Jerusalima-Kosova i Metohije!!!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Нема се што додати.Није се тај проблем на вријеме решио.Не би ме чудило да потомци оних , који су уз скуте Павелићу заједнички,пројектовали и организовали ,милионе српских жртава.На дан сјећања12.овог мјесеца и обележе Усташки покрет и присаједињење тројном пакту.