Милутин Мирјачић: Не бојим се смрти а камоли губитка посла у нарко држави!

Браћо и сестре, Срби и Српкиње који сте ових дана били са мном и борили се против диктатора који су сопствени народ прогласили геноцидним, желим да Вас обавестим да неко трчкарало и пискарало са усташких ТВ вести, звано Светлана Мандић, се распитује преко наставника  ко је у Школиском одбору школе „Бајо Пивљанин“ где сам ја директор, да би по налогу ментора захтијевали покретање неке врсте моје смјене и судског поступка против мене, јер сам изјавио на скупу организованом  против срамне резолуције о Сребреници да не признајем Црну Гору као државу. Та телевизија Вијести је телевизија која је подијелила многе домове у Црној Гори, јер је ријеч о онима који нападају власт, а заправо раде са том влашћу. То су они због којих сам морао да  раздвајам дјецу у гимназији у Никшићу када сам предавао, јер су се тукли на часу због партизана и четника, због зракоплова и авиона, јер је та телевизија форсирала усташку идеологију и почела полако да убацује  ријечи из хрватског језика.

Знам одлично ко су та пискарала из Вијести и да их је ухљебио мој најбољи професор коме сам посветио књигу, али сам је закључао у фиоку прије десет година, јер сам закључио да народ не заслужује такву књигу, а то је потврдио и јучерашњи дан када смо по киши чекали испред Владе да се изгласа срамна резолуција. Када су почеле Литије, сазнао сам да тај мој најбољи професор је онај који  напада светиње и који се представљао годинама да је против власти, а у ствари је био дио те власти. Тако ви пискарала из Вијести мислите да можете шта хоћете, али овог пута ћете имати противника који се не боји смрти, а камоли губитка посла у нарко држави. У животу сам увијек одвајао добро од лошег и никада нисам дијелио људе на Србе, Црногорце, Муслимане, Хрвате, Албанце… већ на људе и нељуде, као и у струци, на професионалце и заостале, заглупљене. Исто тако, никада нећу рећи ништа лоше о свом најбољем професору у струци, јер је он био и остао мој најбољи професор и сви они који су код њега студирали ако желе искрено да говоре тако мисле. Али изван струке не мислим ништа лијепо, јер сам сазнао да је он тај који је дио бивше власти и сви пројекти ваше државе су реализовани помоћу лажног медија који је он креирао. А ја треба да будем , како ми је рекао сељачко дијете,   односно сељачина када сам одбио његову помоћ да се запослим код кадра ДПС-а.  Да није њега, сви ви потрчци и пискарала из Вијести који сте његови војници чистили би негдје клозете или радили у неким трафикама у овој  несрећној вашој држави. А када сам видио да мој најбољи професор је  онај против кога треба да се борим  на Литијама, нијесам имао дилему на чијој страни да будем. Тако, можете сматрати да сам ја војник митрополита Амфилохија, оног који је са моје тачке гледишта, био живи светац, нијесам се ни секунде двоумио на чијој ћу бити страни.

Зато желим да вама из Вијести поновим да не признајем Црну Гору као државу, јер је референдум највећа пљачка у историји Црне Горе. Осим тога, референдум није направљен да би се одлучивало двотрећинском већином, већ сте ви своју државу створили, како мислите, са неколико гласова више, а испало је са неколико хиљада покрадених гласова. Да је била двотрећинска већина, рекао бих да је то моја држава, иако нијесам гласао за њу. Овако, ми ви потрчци  нећете диктирати како ћу да размишљам. Јуче сте ми уљепшали дан, ви пискарала  из Вијести, не морам више ни да живим. Једном када су вама блиски портали објавили вест да ће ме неко убити, рекли су то само у мало замршеној форми, рекао сам, зар је могуће да су овако глупи, хоће да ми се освете тако што ће ме директно послати  у вјечност, а овако ћу умријети као обичан сељак, смртник. И тако сам одјурио у Подгорицу, сасвим сам. Тада сте ме други пут усрећили  када је неко пискарало из Вијести ме  јуче испред Владе питало да ли могу да дам изјаву за ТВ Вијести, а ја сам одмах одговорио да сте ви фашистички медиј, а ја не дајем изјаве за фашистички медије, јер када сам вас питао прије четири године да организујете ТВ дуел између мене и тадашњег Министра просвете Шеховића, лопова који је купио стан за мале паре преко кредита,  рекли сте ко сте ви шта мислите да можете да дођете да разговарате са министром  тако лако. А ви браћо Муслимани, који поштено живите и радите, знајте да вам такви људи нису пријатељи.

Као математичар сам научио да се из лажи не може извлачити истина па ћу објаснити тако шта је то заједничко за Сребреницу, Образовни систем Црне Горе и Референдум у Црној Гори.  Све троје се из лажи изводи. Лаж је да су Срби само криви, криви су сви који су учествовали у сукобу у Босни и Херцеговини, а посебно они са стране попут Њемачке, Енглеске и Америке. Референдум је из лажи створен пљачком гласова. Образовни систем је изведен из лажи, јер ми директори  приликом инструисања наставника треба да претпоставимо да њих не треба инструисати из њихове струке што је у много случајева лаж, јер факултети нијесу нудили знање но бубање, иако би умјесто нас неко други требао да им да знање из њихове струке. 

А што се тиче Министарства просвете, показаћу да нисам увијек само критичар већ изнијети шта ваља, а шта не ваља из мог угла гледано и данас. Многе школе су добиле нова школска возила и то је похвала, али обични грађани то злоупотребљавају и говоре да су нам то поклонили Европа и ПЕС. То би била подмукла уцјена, јер свако возило мора да се плати и онда је свеједно од кога на свијету купујете возила. Што се тиче набавке компјутерске опреме, мислим да је то потпуни промашај. Много новца је уложено, али непотребно у овом тренутку, јер нису проблем те кутије, већ главе оних који раде иза тих кутија. Зато што су велике компаније са претходним рачунарским оперативним системима и хардвером писали најсложеније програме, а ми немамо квалитетан кадар, јер је то последица преварантског Универзитета који је студентима прије тридесет година испирао мозак. Требало је уложити новац у квалитетну обуку, а постоје семинари који се завршавају тако што укључите мобилни телефон и оставите га на мрежи 8 сати, а за то време кувате ручак или се негдје возите.

Зато, на крају свега, трчкарала  из Вијести, кад ме нападнете, ја ћу да развијем стратегију да се борим против вас, сам, иако су ми браћа у Христу јуче у Подгорици рекла да ће доћи да се боре  за мене, али ја сам им рекао не, урадићу то сам. И обавјештавам вас, трчкарала и пискарала из Вијести, да иако нијесам скинуо ниједан црногорски симбол са зидова школе, што су моји претходници качили,  да не бих увриједио своје колеге који мисле другачије и поставио се диктаторски, па чак ни папире са насловом да је Црна Гора вјечна  за неколико дана скинућу  све са зидова моје  канцеларије, а уоквирићу и поставити слику митрополита Амфилохија

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Часно и поносно братство Мирјачића,живело је у Косовом Пољу,одакле су се давних год.иселили.Срдачни поздрави.