Uhapšen vođa škaljarskog klana!

U Budvi je večeras uhapšen Igor Krstović (38), koji je prema ppolicijskim podacima jedan od šefova podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije saopšteno je da je uhapšen u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i budvanskih policajaca, a uz podršku Specijalnog policijskog odjeljenja.

„I.K. se potraživao po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti“, saopštili su iz Uprave policije.

U zvaničnom saopštenju napisali su da je riječ o „visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore“.

„U aktivnosti lišenja slobode I.K. učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv krimnala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica“, kazali su iz UP.

Crnogorska policija za Krstovićem je tragala od kraja novembra prošle godine, kada je izbjegao hapšenje.

U akciji sprovedenoj tada slobode su lišeni Podgoričani Saša Anđušić i Boris Dobrović, osumnjičeni za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Teško ranjen u Zeti početkom 2020.

Teško ranjen u Zeti početkom 2020.

Krstović je u januaru 2020. godine teško ranjen u Zeti, a za saučesništvo u pokušaju ubistva tog tridesetosmogodišnjaka odgovaraju pripadnici podgoričke ćelije kavačkog klana Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović.

Dvije godine prije nego je ranjen, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocjena automobila – “BMW” i “mini moris”, 182.450 eura, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone… Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbjednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa. Osim toga, od Zećanina su tada oduzeli metalni boks, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmet nepokretnosti…

On je bio dio ekipe koja je krajem juna 2017. godine, u buvanskoj diskoteci “Trokadero” maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera. Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran, saopšteno je tada nezvanično.

Pripadnici specijalne policije nekoliko dana kasnije, ušli su u tu diskoteku i pretresli grupu u kojoj su bili Krstović, sada pokojni Milić Minja Šaković… ali ništa od nedozvoljenih predmeta nisu pronašli.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare