Škaljarci planirali bjekstvo iz ukrajinskog zatvora: „Ovdje je na 20 metara sloboda“ (FOTO/AUDIO)

Nakon atentata na Radoja Zvicera, koji se dogodio 2020. godine, navodni saradnik škaljarskog klana Stefan Đukić (Mandić) i njegova grupa imali su intenzivnu komunikaciju, koju su nakon hapšenja nastavili iz zatvora sa službenikom ukrajinske policije i međusobno.
Sve se, kako navodi istraga, odvijalo preko kriptovane „SKY“ aplikacije. U tim porukama, koje posjeduju istražni organi Crne Gore, između ostalog grupa Baranina Stefana Đukića (Mandića) komunicira o potencijalnom bjekstvu iz zatvora u Ukrajini.

Podsjećamo, zbog napada na Radoja Zvicera uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije.

Protiv Đukića se pred podgoričkim Višim sudom vodi postupak za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića.

„Škaljarci“, koji su u ukrajinskom pritvoru, kako istraga sumnja sa Đukićem (Mandićem) u priloženoj komunikaciji vrše procjenu koliko je jako obezbjeđenje ukrajinskog zatvora i kakvi su uslovi za bjekstvo, konstatuju da u „prvoj žici nema struje“. Navode da sa ovim planom „ne smiju da žure“ i da je „sloboda na 20 metara od zgrade“.

Lica koja vode ovu prepisku se nalaze u istom zatvoru, ali u odvojenim sobama, za jednog od njhih istraga sumnja da onaj koji je predvodio napad na Zvicera u Kijevu.

Ova komunikacija je nastala nakon što su, kako se sumnja, pokušali putem novca da preko službenika ukrajinske policije budu pušteni iz pritvora. Komunikacija se odvija pod šiframa 92TSA1 i 2VJO3Q tokom 2020. godine.

Dio pomenute komunkacije prenosimo integralno:

92TSA1: Jeli brate ja mislim da se moze zapaliti

92TSA1: mislis na kapiju moze za pare

2VJO3Q: A taman svu troicu ovih njihovih sami mozemo da bijemo

92TSA1: a lagano vidjeh kirila smijesan je hahahahhaha

92TSA1: no na njihov teren smo

2VJO3Q: On nije vor

2VJO3Q: Nego fino sa njim sigurno puno moze da zavrshi ovde

92TSA1: pa i ja mislim da moze odje da zavrse dosta ali za slobodu ne mogu

2VJO3Q: Teracemo ga da nas vodi u zenski zatvor

2VJO3Q: Ma za slobodu nishta oni ne mogu

92TSA1: ma ne nista za slobodu ne mogu to je mazanje ociju

2VJO3Q: Pa možda ne na kapiju ali u kliniku može

2VJO3Q: Gde može da prođe on jaše a kod nas sve fino

2VJO3: On je brate menadžer tim vorovima

92TSA1: On im je menadžer jeli a nisam znao a to nam plan b da bježimo

PORTAL DAN OBJAVLJUJE FOTOGRAFIJE IZ „SKY“ ZA KOJE ISTRAGA NAVODI DA SU IZ OVE KOMUNIKACIJE  KOJA JE NASTALA U UKRAJINSKOM ZATVORU:

(Dan)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare