Radnik ubio tri šefa pa presudio sebi!

Trostruko ubistvo dogodilo se juče ujutru u atinskom naselju Glifada kada je sedamdesetšestogodišnji Egipćanin ušao u jednu brodsku kompaniju i ubio troje zaposlenih nakon čega je izvršio samoubistvo.

Ubrzo se ispostavilo da je sedamdesetšestogodišnji Adel Aristid, rođen El Buraj, zvani Aris bivši zaposleni u brodskoj kompaniji i nekadašnja „osoba od povjerenja“ porodice Karnesi.

Kako saznaje „Protothema“, Aris je dobio otkaz nakon više od 36 godina rada za porodicu Karnesi. Revoltiran otkazom on je juče ujutru ušao u prostorije firme sa karabinom i revolverom i usmrtio brodovlasnicu Mariju Karnesi, generalnog direktora kompanije Adonisa Vlasakisa i kapetana Ilijasa Kukularisa, piše protothema.gr.

Tijelo Egipćanina koji je potom izvršio samoubistvo, pronađeno je u podrumu kompanije.

Dvoje zaposlenih u kompaniji prevezeni su u bolnicu zbog lošeg psihičkog stanja izazvanog šokom.

„Kako su se usudili da me izbace iz moje kuće“, navodno je rekao Egipćanin prije krvavog čina očevicima.

Inače, porodica Karnesi je svom zaposlenom čak ustupila i stan na Glifadi u kojem je živio godinama. Međutim, pošto Marija i njena sestra Despina Karnesi nisu riješile vlasničke probleme sa bratom Spirosom, zamolile su Arisa da napusti kuću što je izazvalo njegov bijes nakon kojeg je dobio i otkaz. Pretpostavlja se da je to bio motiv trostrukog ubistva i samoubistva.

Krvavom piru prethodila intenzivna svađa

Kako prenosi grčki medij, masakru u kancelarijama brodske kompanije na Glifadi prethodila je žestoka svađa između Egipćanina i vlasnice Marije Karnesi. Aris je u ponedeljak ujutru upao u njenu kancelariju riješen da traži drugu šansu. Nakon što ga je Karnesi zamolila da napusti  kancelariju, otišao je do automobila po oružje i vratio se da izvrši krvavi pir.

Na pitanje kolega kuda ide, Egipćanin je odgovorio „da riješi stvari sa šefovima“.

Nekoliko dana prije masakra sestre Karnesi su mu dale otkaz, što je on smatrao nepravednim. Ostali zaposleni kažu da im je nejasno zašto je ovo uradio budući da su godinama imali sjajan odnos, da je bio njihov čovjek od povjerenja, kao i da ih je jako volio.

„Bio je dobar, miran i tih čovjek. Pomagao je svakome kome je bila potrebna pomoć. Bio je veoma mirna osoba“, rekao je jedan od zaposlenih.

Aris je bio zaposlen na više lokacija za porodicu Karnesi – u kompaniji na Glifadi, ali u njihovoj kući za odmor u Tragonisiju gdje je bio čuvar. Osim što je bio čuvar svih nekretnina porodice Karnesi, on se lično brinuo i o majci pokojne Marije Karnesi, njene sestre Despine i brata Spirosa.

Štaviše, u jednoj od luksuznih rezidencija dobio je i stan u kojem je živio, a iz kojeg je zamoljen da se iseli nekoliko dana prije trostrukog ubistva.

Prijatelj porodice koji je želio da ostane anoniman izjavio je da je spor u porodici Karnesi bio razlog za otpuštanje Egipćanina jer je on navodno „zauzeo stav u korist brata“, odnosno Spirosa Karnesija zbog čega je porodica odlučila da ga udalji iz svog okruženja.

Marija i Despina Karnesi se godinama sude sa svojim bratom Spirosom oko neriješenih imovinskih sporova, a budući da je sud presudio u korist Spirosa, pretpostavlja se da je to bio razlog što su sestre odlučile da otpuste Egipćanina.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare