Prepiske demantuju tvorca nakaradnog novojezika: Čirgić svojevremno tvrdio da je Kaluđerović zaštitnik ljudskih prava, sekularizma, demokratije…

Višestruki prestupnik, kriminalac, terorista u pokušaju i vođa montenegrinskih kometa Nenad Neno Kaluđerović u kontinuitetu je javljao šefu „kavačkog klana“ Radoju Zviceru kada će specijalni policijski tim u akcije hapšenja, otkrivaju danas „Vijesti“ koje su imale uvid u telefonsku prepisku ova dva branika i logističara DPS-ovog kriminalnog režima.

Ovo otkriće nedvosmisleno potvrđuje da je dika pojedinih Cetinjana i ostalih montenegrinskih ekstremista duboko inkriminisano lice, što se moglo zaključiti i na osnovu njegovog, prestupima, bogatog CV-ija.

Podsjećamo, SDT u optužnici protiv 31 pripadnika kavačkog klana (među kojima je i ovaj dični reprezent bandistske ideologije Petra Zvicera), tereti Kaluđerovića da je najprije je “čistio” put članovima kavačkog klana dok su iz Spuža ka Kotoru prevozili otetog škaljarca Mila Radulovića, a potom učio jednog od vođa te kriminalne grupe, Slobodana Kašćelana, kako da se riješi leševa prethodno ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića (čija su ubistva ritualno proslavljale patrijote Milović, Lazović i ostala ekipa uz pokliče „deri Turke“).

Mimo ovih optužbi, Kaluđerović je imao podebeo kriminalni dosije sa kojim su podrobno upoznati čitaoci crne hronike:

* Odlukom Apelacionog suda on je 2013. godine pravosnažno oslobođen optužbi da je ubio Željka Jovanovića, ispred kafe-bara “Ambasador” 13. avgusta 2006. na Cetinju.

* U oktobru 2021. godine uhapšen je zbog optužbi da je u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru počinio krivično djelo terorizam. Oslobođen je i tih optužbi.

* Saslušavan je kraljem ljeta 2022. godine, nakon što je likvidiran Vuk Borilović, koji je u ubilačkom pohodu usmrtio 10 sugrađana, među kojima i dvoje djece. Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da su tog Cetinjanina usmrtili hici iz policijskog pištolja.

* Kaluđerović je bio i među okupljenima na protestu u martu 2023. godine, na kojem je napadnut tadašnji predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

*Na spisku je intelektualaca koji je objavio DPS, a koji su podržali predsjedničkog kandidata te stranke Mila Đukanovića.

E sada, sve ovo gore pobrojano bilo je dovoljno da tvorac izmišljenog crnogorskog jezika i gramatike i dekan imaginarnog Fakulteta za crnogorski jezik Adnan Čirgić sklopi mozaik o liku i djelu Nena Kaluđerovića.

Tako je Čirgić, nakon što je policija uhapsila Kaluđerovića zbog njegove uloge u nezakonitom sprječavanju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, došao do zaključka da ovaj Cetinjanin predstavlja crnogorsku verziju Vaclava Havela koja je život posvetila borbi za ljudska prava i demokratiju u Crnoj Gori.

Izdvojićemo samo neke od Čirgićevih zapažanja o liku i djelu Nena Kaluđerovića, a samosvjesni građani neka sami procijene koliko je ovaj lažni intelektualac bio u pravu.

– Neno Kaluđerović bio je toga dana jedan od mnogih koji su znali da bi pomenuta crna trojka željela da padne krv, da bude napadnuta policija, da se udari na okupirani manastir – jer bi to bila potvrda da nijesmo mirni i obespravljeni demonstranti nego kriminalci i teroristi, kako nas crna trojka želi predstaviti. I nije strah nego razum spriječio građane da ne nasjednu na tu podvalu. Neno Kaluđerović potonji je među nama kojega bi mogli zastrašiti. Neno Kaluđerović najnesalomiviji je među nama kad treba stati u zaštitu osnovnih vrijednosti ovoga društva: državne nezavisnosti, slobodarstva, sekularizma, demokratije i dr. Neno Kaluđerović bio je među mirno i stameno okupljenim golorukim građanima na barikadama. Ako je on terorist, onda smo svi koji smo toga dana bili na barikadama jednako tako teroristi. Ako je on uhapšen, ni mi ne želimo ovakvu slobodu! Ako je Neno Kaluđerović terorist, onda cijelo Cetinje proglasite logorom za teroriste – napisao je svojevremno Čirgić.

Svaki dalji komentar je suvišan!

Crna je da ne može biti crnja država u kojoj je Čirgić intelektualac, a Kaluđerović borac za ljudska prava i demokratiju

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare