Plaćeni ubica izručen Srbiji iz Španije: Brašnjović učestvovao u likvidaciji crnogorskih državljana Dedovića i Stamatovića u Atini (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograda Milinka Brašnjovića (1982), za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Radoja Zvicera i Darka Šarića.

On se sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Igor Dedović i Stevan Stamatović, visokorangirani pripadnici „škaljarskog klana“

Prema svjedočenju nekadašnjeg pripadnika klana Veljka Belivuka, koji je postao svjedok saradnik, Srđana Lalića, Brašnjović je bio ubica „kavačkog klana“.

O Brašnjovićevoj sudbini ništa se nije znalo godinama, a spekulisalo se da su ga pripadnici klana možda i ubili.

Svjedočeći o zločinima zloglasnog klana koji je uhapšen 4. februara 2021. Srđan je otkro da su imali „krticu“ među „Škaljarcima“, koja je povjerenje stekla tako što je vođama klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića.

Oni su to, prema tvrdnjama svjedoka saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare