Piše Predrag Petrović,Kavčani postrojavali DPS, kokainski kartel vodio politiku Mila Đukanovića!

Istoga dana kada je Ivan Vuković na mreži ,,Iks” objavio da će DPS uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, portal Libertas je objavio Sky prepisku kavačkog klana gdje jedan od njihovih vođa Neno Kaluđerović kaže ,,Danas sam pričao sa Oskarom Huterom i Ivanom Vukovićem da uključe istoričare, da smisle kako da izgleda spomen ploča Petru Zviceru i time da omoguće da Rakoče postane mjesto u  kojem se nalazi kulturno dobro, i da tu žrtvu sačuvamo od zaborava”.

Sky prepiske su toliko ogoljele DPS i satellite da i one njihove najvatrenije pristalice polako shvataju da Milo Đukanović ipak nije bio taj koji je samostalno donosio odluke, već da su to radile vođe Kavačkog klana.

Iz prepiski se vidi da su kavčani formirali komitski pokret, organizovali i finansirali sve njihove proteste, uključujući i ,,Belvederski”.

Istine radi vođe kavčana su u međusobnoj komunikaciji sa prezirom govorile o vodećim političarima bivše vlasti, nazivali ih fukarama i ,,jadovima jadnim”, govorili da su nikakvi, ali i konstatovali da ih ne smiju ostaviti, jer onda ne bi bilo ni njih, pokazujući time da je bivši režim i kavački klan bio povezan pupčanom vrpcom.

Zato DPS sa satelitima i dalje brani kavčane, kukaju nad sudbinom Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, seniora i juniora Lazovića, a daljim objavljivanjem SKY prepiski sve više građana će shvatiti opravdanost predloga Nebojše Medojeviča da treba zabraniti rad DPS-a, da se nacionalizuje i zamrzne imovina svih državnih funkcionera DPS-a od 1990. do danas, oduzmu im se pasoši i zabrani izlazak iz zemlje.

Bivši režim je u panici, slabi moć kavačkog klana i sada se hvataju za slamku spasa.

Tako su prije par dana u Skupštini zapjevali ,,Miloviću sivi tiću”,  što je nezabilježen primjer da opozicija brani ministra iz vladajuće većine, a naredni dani će pokazati da li je on bio tempirana mina u parlamentarnoj večini i da li je kavački klan imao uticaj na ovoga nestranačkog ministra.

Priča bivšeg režima da je aktuelna parlamentrana večina došla na njihove pozicije je priča iz očaja jer njihova politika je bila politika zavade, oni su se samo deklarativno zalagala za reforme i ulazak u EU, jer njihove vođe iz kavačkog klana su poznavale samo integracije u međunarodno podzemlje.

Aktuelna parlamentarna večina, koju čini osovina Mandić-Spajić, uspjela je da za samo sedam mjeseci vlasti napravi takve rezultate da se vrata za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju širom otvaraju.

Najnovije izglasavanjem 12 zakona IBAR-a i lijepa slika koja je pošla iz parlamenta Crne Gore, sa riječima njenog predsjednika Andrije Mandića da je politika pomirenja pobijedila, poslata je poruka da Crna Gora želi da vidi sebe kao sljedeću članicu Evropske unije.

Sve  ovo je izazvalo paniku i histeriju kod DPS-a i satelita, i njihovo rukovodstvo, koje predvode odbjegli Radoje Zvicer i Neno Kaluđerović, su naložili podizanje nacionalističke retorike i pokušaj vraćanja Crne Gore u nove svađe  i podjele.

Međutim njihovo vrijeme je prošlo pa ih napuštaju i neki njihovi višegodišnji koalicioni partneri. Tako Bošnjačka stranka više ne želi da prati politiku DPS-a i satelita i šalju signale parlamentarnoj većini da su spremni da, makar i simbolično, uđu u 44.Vladu i da su im stranke iz koalicije Za budućnost Crne Gore sada prihvatljivi partneri.

Rukovodstvu Bošnjačke stranke su vrata ulaska u 44.Vladu bila otvorena još od početka pregovora oko formiranja iste. Tada ih je zaustavio DPS ali sada imaju šansu da se vrate na pravi put, da raskinu vlast na lokalnom nivou sa DPS-om  i da se pridruže parlamentarnoj većini, jer pozivnicu na kojoj piše ,,bujrum jarani” nije opozvana.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Normal svak zna?

Medo je uvek prvi nepogrešivo signalizirao o kakvim se problemima radi i šta treba preduzeti.