Organizovao šverc droge pa sve prijavio policiji!

U jučerašnjoj velikoj akciji srpske policije, pod kodnim nazivom Belvedere, uhapšen je između ostalih i Podgoričanin Igor Šćepanović.

Kako BORBA nezvanično saznaje, Šćepanović je bio označen kao jedan od organizatora kriminalne grupe ali je i osoba koja je sve prijavila policiji. Između ostalih, uhapšen je i bivši fudbaler Vladan Šumarević, zvani Šumar i to u Češkoj Republici!

U akciji kodnog imena Belvedere, kako je saopšteno, osim Šumarevića i Šćepanović koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja je na teritoriji Srbije od 27. septembra prošle godine do 4. maja, kada su pripadnici uhapšeni trgovala drogom i prodala, kako se sumnja 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta ekstazija, uhapšeno je ukupno 11 osoba

– Naredba o sprovođenju istrage donijeta je protiv: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića, zatim Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića, koji se ranije prezivao Petrović, Mladena Todorovića, koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela, Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića, koji se ranije zvao Stevan Dulić, , Zahira Hodžića i Milice Ivanović – saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Njima se na teret stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

– Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namijenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra. Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela – navodi se iz tužilaštva.

Na predlog Javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za sve osumnjičene.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare