Novi detalji likvidacije „Škaljaraca“ u Grčkoj!

Poslije međunarodne akcije u kojoj su uhapšeni osumnjičeni za likvidaciju „Škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića 2020. godine u Atini, te Alana Kožara i Damira Hadžića iste godine na Krfu, isplivale su nove informacije.

Naime, danas se o četvorostrukom ubistvu iz 2020. godine oglasila i grčka policija.

„Škaljarce“ je, kako je saopšteno iz policije, ubila kriminalna grupa koju su organizovali Darko Šarić, Veljko Belivuk i odbjegli Radoje Zvicer, a među 10 uhapšenih lica u Srbiji, Španiji, Grčkoj i Bosni i Hercegovini nalaze se Milinko Brašnjević, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojićević i Abaz Rabi.

Rabi je uhapšen u Grčkoj 27. februara, a o njegovoj ulozi u ovoj grupi pišu i grčki mediji nakon što su tamošnji zvaničnici danas održali konferenciju za medije.

Naime, Rabi se sumnjiči da je učestvovao u transportu oružja koje je korišćeno u ubistvima, kao i njegovom čuvanju.

Takođe, vodio je računa o kretanju članova organizacije na tlu Grčke.

Svako od pomenutih uhapšenih lica, kako su naveli iz grčke policije, imao je zasebnu ulogu u organizovanju likvidacija u Atini i na Krfu, piše „Kurir“.

U ove dvije likvidacije ukupno je učestvovalo 39 osoba i sve su identifikovane.

Od 39 osoba, osmoro njih su direktni izvršioci – četvoro u Atini i četvoro na Krfu.

– Dio njih je bio zadužen za praćenje žrtava, iznajmljivanje kuća, vozila i snabdjevanje oružja i cijelokupne opreme, dok su druga lica imala ulogu „izvršitelja“. Tu su i naručioci i organizatori zločina – naveli su iz grčke policije.

Kada su identifikovali mete u Grčkoj, članovi organizacije su sa jednom ciljem dobili veliku sumu novca od naručioca, a u ovu zemlju ušli su koristeći falsifikovane putne isprave.

– Za likvidaciju u Atini grupa je imala na raspolaganju dva miliona evra – rečeno je na konferenciji za medije.

Kako bi pobjegli od zakona, ubice su koristile različite tehnike pomoću kojih se prikrivali tragove, između ostalog su to maske, perike, rukavice, ronilačka odijela, takođe su palili vozila koja su iskorišćena u ove svrhe.

– Inače, prvobitni plan bio je da se „škaljarci“ Igor Dedović i Stevan Stamatović likvidiraju na drugom javnom mjestu, odnosno u tržnom centru u Atini, gdje je velika koncentracija ljudi, međutim, „posao“ nisu obavili iz razloga što je lice koje je zaduženo da obezbijedi oružje za likvidaciju pomenutih „škaljaraca“ kasnio na dogovorenu lokaciju. Najvjerovatnije je riječ upravo o sada uhapšenom Rabiju, s obzirom na njegovu ulogu i zadatke koje je imao u ovoj organizaciji – navedeno je iz grčke policije.

Nakon toga, Dedović i Stamatović ubijeni su 19. januara 2020. u jednom atinskom restoranu, dok su sjedili sa porodicama. Tada je ranjena i Stamatovićeva supruga.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare