Navijač Partizana spremao ubistvo u Crnoj Gori: Povezan sa klanovima iz Beograda

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uz tijesnu saradnju sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, identifikovali su državljanina Republike Srbije S.B. (31) iz Beograda, kao izvršioca krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave.

„Tokom januara, prilikom preduzimanja policijsko tužilačkih mjera i radnji izvršen je pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšću, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje – pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije na ime D.J., rođen 1991.godine“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka.

„U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S.B., koristio falsifikovana dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se. U upravo tom stanu pronađeno je vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio“, dodaje se u saopštenju.

Foto: Uprava policije

Prikupljeni podaci, kako je pojašnjeno, ukazuju da se radi o licu koje je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navajača Partizana „Vandal Boys“ i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda.

„Prema obavještajnim podacima sumnja se da je aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica, koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića“, ocijenjeno je iz UP.

Na osnovu preduzetih aktivnosti, službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv S.B. zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave iz člana.

„U međuvremenu, osumnjičeni S.B. je lišen slobode u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministartsva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, u cilju neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana“, zaključuje se u saopštenju UP.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare