Ključne tačke za Bojovićevo ubistvo: Svi detalji planirane likvidacije na Vračaru

Pripadnici „vračarske grupe“ čitava tri meseca pripremali su atentat na bivšeg vođu „škaljaraca“ Luku Bojovića, ali je policija osujetila njihov pakleni plan i u petak ih pohapsila dok su čekali žrtvu.

Reporteri Srpskog telegrafa i Republike otkrili su sve detalje pokušaja likvidacije i lokacije na kojima su bili raspoređeni. Naime, postojale su tri ključne tačke, od kojih jedna u Ulici Koče Kapetana, gde se nalazio štek-stan grupe.

– Tu su pucači čekali da im se ukaže prilika, pa da krenu u akciju. S obzirom na to da je jedan od uhapšenih imao metak u cijevi, osnovano su sumnja da je petak bio dan koji je određen za pokušaj likvidacije – kaže naš izvor upućen u višemjesečnu istragu.

Pod nadzorom su držali i Baba Višnjinu ulicu.

– Očekivali su da Bojović prođe tuda, gde bi bio laka meta – pojašnjava sagovornik Republike.

Građani uznemireni: Stalno vrbuju djecu

Građani Vračara su vidno uznemireni.

– Ta mafijaška grupa stalno regrutuje nove članove, djecu koja stasavaju, zato se i dešava da policiji treba neko vrijeme da primeti da su se u kriminalne aktivnosti priključili omladinci željni novca i moći, ali na pogrešan način – kroz dilovanje droge i oružja za kriminalne vođe. Svi oni sarađuju sa crnogorskim klanom iz Kotora. Oni se okupljaju između zgrada, na klupicama, gdje ima i dosta male djece – rekao nam je jedan od građana.

Treća tačka bio je košarkaški teren u Čuburskom parku, odakle su osmatrali Lukino kretanje, ali i kretanja Radomira Bobana Baćovića, jednog od novih vođa „škaljarskog klana“ i prijatelja prošle godine ubijenog Ranka Radoševića Eskobara.

– Muškarca koji je uhapšen viđali smo i ranije u okolnim ulicama, vjerovatno je mjesecima opservirao ulicu i tražio pogodno mjesto i trenutak za izvršenje zločina. Oni su se, inače, svakodnevno sastajali da bi navodno igrali košarku, a namjere su im bile sasvim drugačije. Filip K. tako je i pao, s košarkaškom loptom u rukama – rekli su nam juče očevici munjevite policijske akcije.

Metak u cijevi

Kako se saznaje, Filip je kod sebe imao pištolj s metkom u cevi, a policiji je rekao da je oružje bilo napunjeno jer je, tobož, hteo da upuca nekog u noge „da bi ga opomenuo“.

Zbog akcije policije bio je zatvoren deo Vračara u blizini XIV gimnazije, kao i više ulica. Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapšena su petorica osumnjičenih za više krivičnih djela, među kojima je i pripremanje teškog ubistva. Lisice su stavljene Nikoli P., Bogdanu P., Filipu K. i Saši K., dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom.

– Radi se o ekipi Nikole Vušovića Džonija, vođe „vračaraca“, koji se nalazi u bjekstvu, kao i njegov šef Radoje Zvicer – precizira naš sagovornik.

Vušović umešan u više likvidacije

Izvor upućen u istragu navodi i da su tokom nekoliko prethodnih mjeseci prikupljani dokazi o kriminalnim radnjama pripadnika grupe za koju se sumnja da je bila dio ekipe odbjeglog Nikole Vušovića.

– Za Vušovićem je ranije raspisana potjernica i on je u bjekstvu. Umešan je u više likvidacija i bio je saradnik takođe odbjeglog Radoja Zvicera. Za njegov račun i za novac Vušovićeva ekipa likvidirala je Aleksandra Šarca i čak se žalio Zviceru da je za to primio premalo novca. Džoni je delio mafijaški kolač s ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i u nekim zločinima su zajedno učestvovali – podseća obavješteni izvor.

(republika.rs)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare