Kavčani“ pripremali likvidaciju u Beogradu: Uhapšeno pet lica!

Srpska policija spriječila je likvidaciju u beogradskom naselju Vračar, u ulici u kojoj živi šef „zemunskog klana“ Luka Bojović, te uhapsila pet osoba koje su, navodno, povezane sa „kavačkim klanom“.

Kako prenose mediji iz Srbije, meta saradnika „kavačkog klana“ bio je, navodno, Nikšićanin Radomir Boban Baćović, koji važi za pripadnika „škaljarskog klana“.

Uhašeni su, prema istim izvorima, pripadnici grupe koju vodi Nikola Vušović, beogradski saradnik šefa „Kavčana“ Radoja Zvicera.

„Policija je danas na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe, koji je bio maskiran, pronašla pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu“, saopšteno je iz policije.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su petoricu osumnjičenih za više krivičnih djela.

„Nikola P, Bogdan P, Filip K. i Saša K. terete se za krivična djela teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni u prethodnom periodu pripremali ubistvo jednog lica, u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog dela“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Milan I, kod koga je pronađeno 74 grama opojne droge kokain i vagica za precizno mjerenje, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

„Više javno tužilaštvo u Beogradu u koordiniranoj akciji sa pripadnicima MUP-a nastavlja intenzivno da radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom predmetu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu“, zaključili su iz Tužilaštva.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare