Živković lociran u Turskoj: Infiltrirao se među „Škaljarce“, pa ih namještao „Kavčanima“

Pripadnik „kavačkog klana“ Ratko Živković, zvani Zemo, navodno je lociran u Turskoj.

Provjere bezbjednosnih službi, ali i podaci koje je Interpol dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), ukazuju da je Živković, poslije nekoliko zločina u kojima je imao aktivnu ulogu, prebjegao na Kosovo i Metohiju, a zatim u Tursku.

Da je Živković stigao do Turske, proizilazi iz dopisa Uprave policije, Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol, prenosi „Dan“.

Utvrđeno je da iz izvršenih provjera za lice sa podacima Spasov Aleksandar, rođen 13.7.1975. godine, proizilazi da je lice s tim podacima od strane nadležnih organa Republike Kosova registrovano u njihovoj bazi prelazaka državne granice, i to na izlazu u pravcu Istanbula avionom dana 17.10.2020. godine, kada je koristilo putnu ispravu Sjeverne Makedonije, istog serijskog broja i sa identičnom fotografijom, koju je okrivljeni Živković Ratko u istom periodu razmjenjivao sa ostalim pripadnicima kriminalne organizacije.

Kako se navodi u optužnici, iz navedenog se zaključuje, a što je u skladu i sa sadržinom kriptovanih komunikacija, da je okrivljeni Ratko Živković, nakon ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmice Mileta Radulovića u njegovoj kući u Spužu, a nakon što je sljedećeg dana prebačen na teritoriju Rožaja, 17.10.2020. godine, pod imenom Spasov Aleksandar napustio teritoriju Kosova i uputio se u Republiku Tursku, odakle je drugim pripadnicima kriminalne organizacije u kasnijem periodu slao, između ostalog, i slikovne poruke sa lokacijom na kojoj se nalazi.

Živkovića su, navodno, „Kavčani“ infiltrirali među „Škaljarce“, kako bi realizovali plan vođa klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana za likvidacije istaknutih članova rivalske grupe.

Živković je, kako piše u optužnici SDT-a, 23. jula 2020. pomogao da se realizuju ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića u Grčkoj, a 14. oktobra iste godine i Adisa Spahića i Damira Hodžića.

Uz to je, prilikom ubistva Spahića i Hodžića, uspio da namami Mileta Radulovića, zvanog Mile Kapetan, u zamku „Kavčana“, koji su ga najprije koristili kao mamac za „Škaljarce“, a onda likvidirali 21. decembra 2020. godine.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare