Zašto ćuti Vladimir Novović? šta je sin bivšeg VDT-a radio sa Darkom Šarićem?

Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, viđen je sa Darkom Šarićem tokom suđenja u Beogradu prije dvije godine – 6. aprila 2022. godine, ispred ulaza u Apelacioni sud gdje je tog dana završeno izlaganje žalbi na presudu kojom su Šarić i njegova grupa osuđeni za pranje više od 20 miliona evra.

Mežutim, ni nakon dvije godine nema odgovora na pitanje šta je mlađi Stanković radio u društvu osuđenog narkobosa.

Aleksa Stanković je po zanimanju advokat i član je Advokatske komore Crne Gore, ali nije jasno koje su njegove veze sa Šarićem. On nije odgovorio na pitanje MANS-a o tome šta je radio u društvu Šarića, tako da ta misterija još uvijek zaokuplja maštu crnogorsje javnosti.

Njegov otac Ivica Stanković je sredinom 2021. otišao u starosnu penziju. U ranije datom intervju, komentarišući činjenicu da je njegov sin javno podržao visokog funkcionera DPS-a Slavoljuba Stijepovića nakon što je objavljen snimak primopredaje novca u aferi Koverta, tadašnji VDT je rekao da je njegov sin “punoljetan, odrastao čovjek koji ima neke svoje stavove, interesovanja i odluke sa kojima se on nekada i ne slaže”.

Ivica Stanković

Na pitanje Istraživačkog centra MANS-a o vezi svog sina sa Darkom Šarićem i pripadnicima njegove kriminalne grupe, bivši VDT nikad nije odgovorio.

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković sinoć je ponovila da nikada nijesu dobili odgovor na pitanje šta je radio Stanković sa Šarićem.

„Ne znamo je li ikada saslušan, ne znamo u kojoj je funkciji bio tamo, kakva je bila uloga u tom predmetu i kakvi su njegovi lični ili poslovni odnosi sa Šarićem ili bilo kim iz te kriminalne skupine“, saopštila je Ćalović Marković.

Vanja Ćalović Marković (Screenshot: Vijesti)

Pitanje šta je Aleksa Stanković početkom aprila 2022. godine radio u društvu Darka Šarića, optuženog za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina u Evropu i pranje preko 20 miliona evra za koje se sumnja da su stečene prodajom narkotika, i dalje ostaje bez odgovora.

Ivica Stanković, kojeg javnost pamti kao „velikog borca za pravdu“ i koji (ni)je uspio da opravda očekivanja javnosti, izgleda da nije mogao da preduprijedi pogrešne odluke svog sina.

Pitanje je i da li je Aleksa uz amin svog oca odlučio da se pojavi u društvu Darka Šarića, radi besplatnog marketinga ili je nešto drugo po srijedi.

Aleksa voli da bude u društvu „opasnih momaka“

Inače, Aleksa je (bio) poznat i kao veliki podržavalac lika i djela nekadašnjeg lidera DPS-a i predsjednika države Mila Đukanovića.

Izvor: Instagram

Takođe, Aleksa se slikao i sa nekadašnjim gradonačelnjikom Podgorice, Slavoljubom Migom Stijepovićem. 

Svakom iole objektivnom građaninu,  sa koeficijentom inteligencije koji prelazi 86, je jasno da postoji neka tajna veza između Ivičinog sina i DPS-a, koji je (moguće) povezan sa kriminalnim miljeom.

Međutim, crnogorsko tužilaštvo izgleda ne vidi ništa sporno u vezama sina bivšeg Vrhovnog državnog tužiocima sa ljudima iz kriminalnog miljea i bezbjednosno interesantnim licima.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Novovic je i doveden da cuti za sve krupne ribe. Sto je zavrseno, makar prvostepenom presudom, do sada? NISTA. Tako ce i ostati, jer su svi oni povezani kao crijeva. Sto je novi VDT uradio do sada? NISTA, a tako ce i ostati.