Vladimir Vuković : Ako progutate Milojkovu žabu oko Srebrenice onda ste NATO Srbi!

Jadan je svaki onaj premijer države koji mora da ode u inostranstvo da bi iz daleka rekao ono što misli ili mora da misli. Još je jadnija država kojoj je takav na čelu izvršne vlasti. A najjadniji su oni koji takvoga glasaju na izborima i koji mu pružaju bezrezervnu podršku.

Počnimo od ovih poslednjih. Njima su oči uvijek bile gladne, tako je bilo i za Milovog političkog zemana, a evo svjedočimo i danas da ih ima i da su brojni. Njima nije bitno gdje ih politika koju podržavaju vodi, jer njih vodi interes, najčešće sitan ali njima lično, očigledno bitan. Dobro uobročeni, najčešće sa državnih jasala, kod takvih je svaki kriterijum srozan do te mjere da više liče na robota nego na čeljade. Zagledani blagoteleći u daljinu, po pravilu ne vide ono što im je servirano ispred nosa. A to što je bačeno ispred njih, spremni su bespogovorno alavo da progutaju, u zadnje vrijeme na meniju je najčešće izdaja.

Država, onako kako je sklepana 2006. pretvorila se u zavisnicu od ovih što karaktera nemaju. Što se tiče njenog poštenja, svo joj je stalo u onaj stih državne himne koju je pisao Sekula a dopisivali Milo i Ranko, kao najveći čuvari istog. A sinovi su joj najbolji Zoran i đeca mu, Vesna sa familijom, Milivoje sa kumovima i pobratimima, Bokan sa Volijem i košarkaškim klubovima, Peđa sa peletarom i vojnom tajnom službom, klanovi, špijuni, mnogobrojne rđe i ostala rodbina.

Iz takvog ambijenta sasvim je normalno da u prvi plan iskoči neko poput Milojka Spajića. Ovaj šiljokuran kojeg su dovukli iz bijelog svijeta da nas anestezira i sludi, učinio im se najboljim za prljav posao koji svo vrijeme obavlja dok nas pečatno gleda u oči i laže. Bezočan je Milojko, apsolvirao je izgleda poltronski mentalitet koji se zacario u Crnoj Gori, pa je krenuo da gazi i da se ne obazire puno. Sitni berzanski špekulant kojeg su nam nametnuli na sve je spreman, jer je tako setovan, da prodaje bijele bubrege. On je saopštio javno da sa Milovog puta neće skrenuti i da će čuvati njegove tekovine. I nije Milojko ucijenjen, to je priča za budale, on sve što radi dobrovoljno čini za one kojima služi i kojima je služio dok je varao po berzama na Dalekom istoku. Padne li vam na pamet da bi Milojko Spajić još uvijek grlio budistkinje i komunistkinje tamo negdje da Milov režim nije pao, a mi bi se sa njim rvali kao i do 30.8.2020. Kad je Milo bačen na pleća katunska, onda je trebao Milojko iz Pljevalja da nastavi i on to više ne krije.

Pomirite li se i progutate li prič̣u koju vam je Milojko sasuo u lice preko njemačkih medija, biću sklon da vjerujem da je na sceni stvaranje novih ljudi u Crnoj Gori – NATO SRBA!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare