Vjerovali ili ne! Predsjednik Mjesne zajednice Humci se bori protiv izgradnje privremenog smještaja za ljude bez krova nad glavom!

Predsjednik Mjesne zajednice Humci Predrag Žugić je, po saznanjima BORBE, pobunio stanovništvo te mjesne zajednice protiv projekta u kom Opština Nikšić želi da, na svom zemljištu, izgradi jedan broj stambenih objekata za lica u stanju socijalne potrebe.

Razlog za tako nešto je krajnje nevjerovatan. Žugić, naime, tvrdi da bi izgradnja tih objekata preopteretila kanalizaciju, kao i da on to ne želi u svojoj njenoj zajednici.

Time, faktički, ostavlja socijalne slučajeve bez krova nad glavom.

U dopisu koji je poslao Opštini Nikšić Žugić navodi kako će novi stanovnici naselja doprinijeti komunalnom opterećenju, kako će to „getoizirati“ naselje, dodajući i još mnogo toga diskriminišućeg prema licima u stanju socijalne potrebe, raseljenim licima i licima iz Romske zajednice.

Ovakav primjer šovinističkog djelovanja protiv slabijih slojeva našeg društva odavno nije zabilježen. Naprosto, neshvatljivo je da neko želi da uskrati mogućnost onima koji su ugroženi da im se pomogne i da im, pritom, spočitava sve najgore ljudske osobine samo zato što su siromašni, što ne potiču odavde ili zbog toga što su Romi.

Nadamo se da Opština Nikšić i njeno rukovodstvo neće posustati pod ovim sramotnim pritiscima i da će se i dalje rukovoditi principom humanosti i pomoći ugroženima u mjeri u kojoj to može.

U nastavku možete pročitati tekst peticije

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare