Velimir Đoković: Rekonstrukcija će biti brzo

Šef Kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore Velimir Đoković, komentarišući Rezoluciju o Srebrenici kaže da je stav koalicije Za budućnost Crne Gore jasan po tom pitanju.

“Srpski političari nijesu glasali za Rezoluciju o Srebrenici. Mi nemamo ministre u Vladi koji su glasali za to. Naša politika je jasna po ovom pitanju. Razumijem građane Srbije koji su bili ogorčeni odlukom određenih struktura da podrže Rezoluciju. Ne možemo stavljati sve u isti koš i one koji su podržali i oni koji nijesu to uradili”, naglasio je Đoković u emisiji “Sa Srpskom u centar” na Srpskoj RTV.

Pamti, kaže Đoković, vremena kada je narod zaobilazio opozicione proteste tadašnjeg Demokratskog fronta, ali u duši mislio isto što i oni. Crna Gora je danas slobodna, napominje on.

“Treba vrednovati svačiji rad i siguran sam da će Srbi u Crnoj Gori itekako cijeniti naša zalaganja. Tek izborom Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, naša borba i pobjeda u avgustu 2020, se vrednuje. To nije samo njegova pobjeda, jer se on ne bori za fotelju” , kazao je Đoković.

No, kako naglašava Đoković, pobjeda će se valorizovati, proširenjem Vlade do koje treba da dođe u junu.

“Očekujem da to bude brzih dana ili do kraja mjeseca. Tada će sve doći na svoje mjesto. Pobjednici koji su se godinama borili svojim radom, koji su pobijedili na izborima 30.avgusta, dolaze tek na mjesta koja im pripadaju. Dolazi bolje vrijeme za srpski narod. Za politiku morate da imate program, ideju, ljude na terenu i one koji će to da sprovode. Mi smo to godinama radili i u narednom periodu ćemo ubirati plodove u političkom smislu”, poručio je šef Kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kad političkoj konkurenciji prifali argumenata, objašnjava Đoković, ide se u teme posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prijem mitropolita Joanikija.

“Svaki napad smo uspješno odbili, odnosno razobličili. Kad su nas napadali zbog trobojke, ukazali smo da na istorijske fakte. Najbolji odgovor na to šta građani misle o ispravnosti odluke da primimo Dodika je da je na protestu bilo prisutno oko 25 građana. Ako je to mjera nezadovoljstva, ja ću biti zadovoljan”, rekao je Đoković.

Političko iskustvo predsjednika Skupštine Andrije Mandića, koji ima najduži staž u Parlamentu, njegova politička promišljanja, ideja kuda treba politika da ide, kako poručuje Đoković, pokazala se ispravna.

“Morate da budete političar. Svađa nije politika, njome se ništa ne rješava. Danas kao stranka i kao srpski narod nismo više građani drugog reda. Svi se sada čude odakle trobojka u Kabinetu, to je utemeljeno u narodu i ničija vlast ne može to da potre”, kazao je Đoković.

On dodaje da se Vlada i Parlament pokazuju jedni drugima kao korektni partneri.

“Sve to može da dovede do otvaranja pitanja srpskog jezika, dvojnog državljanstva… Parlament je dao ogroman doprinos za izglasavanje IBAR zakona i vijdeli ste da to i međunarodni partneri cijene” , zaključio je Đoković.

(Srpska RTV)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare