УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ ФЕСТИВАЛА „ЂАЧКИ РАСТАНАК“

У ЈУ „Захумље“ свечано су у оквиру конкурса „Ђачки растанак“ Трибине „Свободијада“ уручене награде ученицима основних и средњих школа из Црне Горе чији су радови оцијењени као најбољи.

Литерарни конкурс расписан је поводом великог јубилеја – 200 година од рођења Бранка Радичевића.

Награде најбољим уручили су предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, предсједник СО Никшић Немања Вуковић, директор ЈУ „Захумље“ Миодраг Чизмовић и државни секретар Министарства просвјете, наука и иновација Драган Бојовић.

Предсједник Ковачевић честитао је добитницима и захвалио се ЈУ „Захумље“ што је спровела овај конкурс.

„Морам овом приликом да будем нескроман и да кажем да је овај конкурс био моја идеја и да се захвалим директору ЈУ „Захумље“ Миодрагу Чизмовићу и уредници Трибине ’Свободијада’ Милици Бакрач што су ту идеју прихватили. Прослављајући на овај начин 200 година од рођења Бранка Радичевића, нијесмо примијетили да то неко обиљежава, а сви ми који смо се школовали овдје знамо колико је Бранко Радичевић неизоставни дио наших одрастања и сазријевања. Зато нам је драго што је и Министарство просвјете подржало овај конкурс“, поручио је Ковачевић.

На конкурс су пристигла 92 рада, док је најбоље литерарне радове изабрао трочлани жири, који су чинили мр Милорад Дурутовић, Јован Крушић и Милица Бакрач.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare