УНАПРИЈЕЂЕНИ КАДРОВСКИ КАПАЦИТЕТИ И ОПРЕМА СЛУЖБЕ ЗАШТИТЕ И СПАШАВАЊА НИКШИЋ (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

Савјетник предсједника Општине Никшић Миљан Мијушковић и представници Турске агенције за сарадњу и координацију (ТИКА) – Нихал Ерсој, Онур Јашар и Ахмет Туркменоглу – уручили су припадницима Службе заштите и спашавања Никшић признања за завршену петодневну обуку за дјеловање у случају земљотреса, која је реализована у оквиру пројекта „Унапређење кадровских и техничких капацитета Службе заштите и спашавања Никшић“.

Поздрављајући присутне у име предсједника Општине, савјетник Мијушковић је захвалио Турској агенцији за сарадњу и координацију, менторима и Секретаријату за инвестиције и пројекте Општине Никшић на подршци, припреми и имплементацији овог пројекта, чијом ће реализацијом Служба заштите и спашавања, поред 30 обучених ватрогасаца – спасилаца, добити и неопходну опрему за адекватно дјеловање у случају земљотреса – вибрафон АСБ10, уређај за детекцију знакова живота испод рушевина у вриједности од 25.000,00 €, а предвиђена је и набавка друге додатне опреме у вриједности од око 10.000,00 €.

„Наши ватрогасци ће бити боље опремљени за суочавање са изазовима и у најтежим ситуацијама. Посебно истичем важност ментора из Турске и Босне и Херцеговине, који су обучавали наше ватрогасце за дјеловање приликом земљотреса. Ова стручна обука је непроцјењива и представља драгоцјену прилику за размјену знања и искустава, која ће дугорочно унаприједити нашу способност да заштитимо наше грађане и имовину“, истакао је Мијушковић.

Координаторка Турске агенције за сарадњу и координацију Нихал Ерсој захвалила се Општини Никшић на сарадњи и истакла је важност улагања у систем заштите и спасавања и ставила се на располагање за помоћ и подршку за будуће пројекте који се тичу унапређења безбједности грађана Никшића.

Свечано уручивање признања уприличено је у ИПЦ-у Технополис.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare