Ухапшени Един имао и ракетни бацач!

Един Барјактаревић (47) из Плава ухапшен је након што је полиција код њега пронашла 103 комада ватреног оружја – пушке, пиштоље, бомбе и ручни ракетни бацач. Осим њега, ухапшени су и Срђан Гојковић (36) из Беране и Барани Емрах Мурић (36) и Един Пековић  (41), код којих је, такође, пронађено нелегално оружје, сазнаје Либертас.

Осим хапшења њих четворо, претресом 21 локације на територији осам општина, полиција је саопштила да је данас вршилац дужности помоћника директора полиције  Лазар Шћепановић , заплијенила укупно 121 комад ватреног оружја и 9.000 комада општине.

Највише оружја, потврдио је он, нађено је у Плаву.

Дио одузетог оружја Фото: Либертас Пресс/Саво Прелевић

„Код ЕБ из Плава пронађено је 77 комада пушки, 24 пиштоља, ручни ракетни бацач, ручна бомба М54, 4.243 комада муниције, 39 комада бајонета и ножева и 13 сабљи“, рекао је Шћепановић, назвавши „акцију рекордном у посљедње двије деценије“.

Шћепановић је најавио да ће бити процесуирано осам осумњичених за недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

„Један нелегалан пиштољ пронађен је и код граничног полицајца из Плава Ж.В. (56)“, рекао је Шћепановић.

Особе код којих је пронађено оружје, казао је он, не налазе се у евиденцији полиције као ранији починиоци неког кривичног дјела.

извор: либертас

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nećete im smjesti ništa, odmah ćete ih osloboditi i vratiti im arsenal, po naredbi američke i nemačke ambasade. Samo da im MUP ne dopuni arsenal. To je projekat zapadnih sila, stvaranje „Gross Šćiptarija“, a vlast u CG je kukavički, podanika i plaćena od strane tih sila, tako da mora da sluša.

Zanimljivo, svi muslimani