U junu obilježavanje 166 godina od bitke na Grahovcu!

Eparhija budimljansko nikšićka – parohija Grahovska i Zavičajno udruženje „Stara Hercegovina“ organizuju održavanje tradicionalnog skupa kod crkve Svetog Spasa na Grahovcu, na praznik Vaznesenja Gospodnjeg, 13. juna ove godine, u čast herojima bitke na Grahovcu.

Iz Odbora za organizaciju proslave 166 godina bitke na Grahovcu saopšteno je da će Sveta Liturgija biti služena sa početkom u devet časova, a nakon liturgije poslužiće se trpeza ljubavi uz prigodan kulturno-umjetnički program.

„Bitka na Grahovcu upalila je luču slobode cijelom srpskom rodu, a Crnoj Gori učvrstila državnost i međunarodni respekt. Strategija komandovanja kao i nevjerovatna hrabrost Crnogoraca i Hercegovaca i danas se izučavaju u elitnim vojnim školama u svijetu. Pomenuti u molitvi žrtvu ovih junaka najmanje je što možemo i moramo raditi, kako bi odali čast njihovom djelu. Bitka na Grahovcu, svjetski primjer čojstva i junaštva, i dalje nas drži na dobrom i pravednom putu. Sjetivši je se, trudimo se da tako i ostane“, zaključuje se u saopštenju .

Foto: Stara Srpska Hercegovina/Fejsbuk

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Стара Српска Херцеговина,перјаница Српства.