Свечаност у славу и част јунака Гвозденог пука, Благоја Крушића: Краљев војник као стијена, сјећање на Благоја за сва времена!

У суботу, 22. јуна у цркви Светог Саве на Почивалима код Велимља, са почетком у 9 часова, епископ будимљанско-никшићки, господин Методије са свештенством служиће Свету архијерејску литургију након које ће бити уприличено откривање и освештавање споменика Благоју Крушићу, (дјело вајара Драга Мирковића). У славу и част Благоја Мићковог Крушића, том приликом биће обиљежено 80 година од његове мученичке смрти. Благоје Крушић је био познати јунак Гвозденог пука „Књаз Михаило“ и носилац 17 одликовања за храброст.

Након откривања и освештавања споменика одржаће се пригодан културно-умјетнички програм у којем ће своје учешће дати бесједници: проф. др Будимир Алексић и мр Илија Миљанић, црквени хор „Преподобна мати Ангелина“ из Никшића, појац Александар Саша Зејак, пјесник Благоје Рогач, музички извођач Зоран Џикнић, Српско удружење „Карађорђе“ из Херцег Новог и народни гуслар Горан Перовић Цуца. Присутне ће у име братства Крушића поздравити протојереј-ставрофор Драган Крушић док ће водитељ програма бити књижевница Милица Бакрач.

Овом приликом братство Крушић позива све братственике Крушиће, истородне Матовиће и племенике Бањане, као и све људе добре воље да присуствују Литургији, културно-умјетничком програму и Трпези љубави на Почивалима, уз присуство чланова дипломатског кора и бројних представника политичког и културног живота нашег народа, који су већ организаторима потврдили свој долазак у славу јунака Благоја Крушића.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare