Suđenje za aferu koverta će biti javno?!

 Share

Prvi glavni pretres za aferu „Koverta“ u Višem sudu u Podgorici, kod sudije Nenada Vujanovića, planiran je da se održi 17. jula u 9 sati, a sledeća dva 18. i 20. septembra takođe u 9 sati.

Pravni tim Duška Kneževića i Atlas Grupe tražiće od Višeg suda dozvolu za javno prenošenje ovog procesa zbog velikog interesovanja domaće i strane javnosti, jer je to događaj koji je izmijenio demokratski put Crne Gore i bio presudan za pad režima Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Postoji veliko interesovanje nekoliko nacionalnih emitera koji su izjavili spremnost da uživo vrše prenos ovog suđenja, kao i direktan prenos (live) na Youtube-u.

„Molimo zainteresovane medije da se jave našem advokatskom timu, kako bismo u molbi za izdavanje dozvole za prenos naveli i nazive emitera.“ – saopštili su iz Kneževićevog pravnog tima.

Afera “Koverta” pokrenuta je nakon što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine objavio snimak na kojem se vidi kako gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje 97.000 evura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista, čiji je lider tada bio Milo Đukanović, uoči izbora 2016. godine.

Optužnica protiv Stijepovića i Kneževića potvrđena je u maju 2021. godine. Postupak protiv Stijepovića dva puta je obustavljan, a sud je naveo da je njegova odbrana prihvaćena kao istinita. Treći put, u septembru 2021. godine, sud je potvrdio i taj dio optužnice

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Aj sa srećom posle toliko godina,vrijeme je i bilo više.