SRAMNO! „Antifašistima“ sa Žabljaka smetaju mladi Srbi!

NVO “Antifašisti Žabljaka” napali su na djecu koja su sprovela akciju čišćenja kod žabljačkog spomen kompleksa palim borcima narodnooslobodilačke borbe i žrtvama fašističkog terora – zbog tri prsta.

Oni su na počeku pohvalili aktivnost ali su im zasmetale fotografije.

“I zaista aktivnost za pohvalu, do momenta kada se na raznim internet platformama nijesu pojavile fotografije sa kompleksa spomenika palim borcima narodnooslobodilačke borbe i žrtvama fašističkog terora, na kojim se nalaze učenici Osnovne škole “Dušan Obradović”, sa profesoricom škole.

Sama fotografija govori više od hiljadu riječi, kaže se u saopštenju.

“Činjenica da se učenici nalaze na visini koja je nebezbjedna i sa koje bi, da dođe do pada, nastupile povrede maloljetnih lica. Ono što je potpuno neprihvatljivo, jeste ponašanje učenika u prisustvu odgovornog prosvjetnog radnika i ovakvu aktivnost predstavlja kao, u najmanju ruku, skrnavljenje mjesta sjećanja. Posebno zabrinjava prikazana gestikulacija nekoliko mališana koji poziraju sa podignuta tri prsta”, stoji u saopštenju.

Oni pitaju Vladu Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, lokalnu samoupravu Žabljaka i rukovodstvo osnovne škole, jesu li takvi postupci o okviru obrazovanja i vaspitanja u organizovanim školskim aktivnostima, a koja se tiču ideje antifasizma i to na mjestu gdje su uklesana imena ljudi koji su ginuli za slobodu i gradjanski koncept države.

“Pitamo se da li su u rubrici izvođenja aktivnosti unijeti podaci o mjestu izvođenja aktivnosti, njegovom memorijalnom značenju u istorijskom kontekstu kao i kulturno umjetničkom nasleđu šta predstavljaju. Posebno je pitanje da li đaci, a i organizatori znaju ko je bio Dušan Obradović, čije ime nosi njihova škola i čija bista se nalazi u okviru Memorijalnog kompleksa. Ili je ova fotografija pokazatelj stanje u kojem se nalazi naša država i cjelokupno društvo u realizaciji strategija ideološkog razvoja mladih naraštaja po nekim drugim civilizacijskim vrijednostima koja ni u kom slučaju nemaju nikakvu osnovu ni u jednom društvenom ili religijskom konceptu afirmacije vrijednosti”, navodi se u saopštenju, uz nadu da će se nadležni organi pozabaviti i utvrditi odgovornost, i raditi kod mlađih naraštaja na jačanju ideje antifašizma“, tvrde oni u saopštenju.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne ometajte djecu,djeca znaju šta rade.

Sram ih bilo od godina i crnog obraza kad mogu ovako divnu djrcu da napadaju svojim politikantskim saopsteljima. Da se oni pitaju opet bi u gradjansko krvoprolice i pasja groblja.