SPO vrši pretrese u Nikšiću!

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), službenici Specijalnog polciijskog odjeljenja (SPO) prethodnih dana su pretresali porodičnu kuću visoke policijske službenice Milijane Čukić.

Čukić se dovodila u vezu sa nezakonitim radnjama u nizu afera koje su poslednjih godina rezultirale podizanjem optužnica, dok su neke još u fazi izviđaja.

Ime ove policijske službenice dovodilo se i u vezu i sa predmetom budvanske afere izgradnje šetališta u Petrovcu koje je SDT godinama izviđalo i koje je za trasu od 1,6 kilometara progutalo nevjerovatnih 7,5 miliona evra.

Neki mediji su ranije objavili da se u SDT nalaze dvije krivične prijave, zbog malverzacija u tom poslu, zbog uništavanja dokumentacije o popločavanju šetališta i prikrivanju stvarnog stanja, a među prijavljenima je bila i pomenuta policijska službenica i sa njom više povezanih osoba i preduzeća, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe ovlašćenja u privredi, falsifikovanja službene isprave, utaje poreza, prevare na organizovan način u produženom trajanju.

Navodno, sve to u vezi je upravo sa izgradnjom bulevara u Petrovcu, jer je, kako je navodno pisalo u prijavi, taj milionski posao bio je povjeren njenom nevjenčanom suprugu odnosno njegovom preduzeću.

Osim policijske službenice prijavom je bilo obuhvaćeno i više poreskih inspektora i savjetnika PJ Nikšić i Budva.

Visoka policijska službenica Milijana Čukić pominjana je i na suđenju bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, kada je jedna od okrivljenih tvrdila da je optužena za zloupotrebu položaja stečajne upravnice i proceniteljke između ostalog i zbog činjenice da se našla na putu imovinskih i ličnih interesa najbožljih prijateljica ove visoke policijske službenice i sada suspendovane specijalne tužiteljke Lidije Mitrović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare