Савјетник градоначелника Никшића, Војин Стриковић: Промовишемо европске вриједности!

Другог дана обиљежавања Дана Европе, у оквиру иницијативе „Европски ђир“, у Никшићу је одржана бициклистичка вожња.

Циљ је да се промовише овакав вид превоза, који негативно не утиче на животну средину.

Учешће је узео савјетник предсједника Општине Никшић Војин Стриковић, који је присутнима поручио да кроз ове и сличне активности Општина Никшић промовише европске вриједности.

„Најзначајнија европска вриједност о којој би требало да размишљамо и на чијем путу би требало да ангажујемо све своје снаге јесте промовисање елемената који припадају ономе што називамо зеленом агендом. То подразумијева, између осталог, бављење оним активностима које ће допринијети да наша околина и наша средина у којој живимо буде чистија и добије онај изглед и обрисе које прижељкујемо ако желимо да оставимо здраву средину будућим генерацијама. Једна од таквих активности које спроводимо јесте и промоција здравих стилова живота као што је вожња бициклом, коју ћемо данас да промовишемо, а надам се – не само данас. Локална самоуправа је увијек усмјерена према оваквим акцијама, а ово је само једна од оних које ћемо у наредном периоду да спроводимо“, истакао је Стриковић.

Ово је само једна у низу активности коју је Општина Никшић организовала у сарадњи са Министарством европских послова, представницима Делегације Европске уније у Црној Гори, као и НВО „Бицикло.ме“, у оквиру пројекта ME4EU и иницијативе „Европски ђир“.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kakve crne evropske vrijednosti. Slave dan evrope??? Nije evropa pobijedila nacizam i fasizam. Pobjedu je donijela mucenicka Rusija sa milionskim zrtvama. Evropa nas tlaci vjekovima i sad jos hoce da nam prilijepe svoju etiketu genocidnog naroda, a mi slavimo dan evrope. Mi smo mazohisti, koji slave svog dzelata.