Само да се не побију! рашМи ићДеде и јанБо дижу тензије! Драма у секти достиже врхунац!

Da pretprazničnih drama u dvije frakcije nevladine organizacije tzv. Crnogorske pravoslavne crkve ne nedostaje, potrudili su se vođe ove, sada dvije, sekte Mihailo Miraš Dedeić i Boris Bojan Bojović.

Nakon blaženog megdana koju su ove dvije frakcije povele na Cetinju za Badnji dan ove godine prilikom nalaganja badnjaka, koliko vidimo, potrudili su se da i najveći hrišćanski praznik ne prođe bez sektaške galame. Tako je iz Miraševe frakcije objavljeno je da će „služiti liturgiju“ u „crkvi“ svetog Petra Cetinjskog u Starom gradu Kotoru u 9:00 „ura“. Kao razlog, navode, je trenutna uzurpacija takozvane crkve Ivana Crnojevića na Cetinju od strane raščinjenog „vikarnog episkopa i njegove družine“

„U Crkvi Svetog Ivana na Cetinu se vrše službe bez Blagodati, kao i nekanonski obredi vezani za donošenje lažnih moštiju iz Rumunije, dobijenih od osuđivanih prevaranata, čime se dovode u zabludu Crnogorci“, navodi se u saopštenju ove frakcije NVO.

Po okončanju sudskog postupka, dodaju sektaši, tzv. crkva Svetog Ivana Crnojevića će biti ponovo „osveštana“ i u njoj će se uspostaviti redovna Bogosluženja.

Sa druge strane nevladine sekte, Bojan Bojović, oglasio se povodom „vazdašnjih protivnika njihove slobode i posebnosti“, očigledno aludirajući na Srbe i na Ruse, a što je stav partijskog šefa ove suštinski partijske crkve DPS-a.

„Nemilosrdno napadaju naše duhovno, kulturno i istorijsko nasljeđe, koristeći odrođene i neznavene sinove naše i braću, koji zavedeni ne rade za naše zajedničko dobro i blagostanje, nego prikivaju iznova na krst: Crnu Goru i Crnogorsku pravoslavnu crkvu.Njihova moć i zlo su privremeni, a vječna je pobjeda slobode, pravde i istine”, navodi Bojović.

Kako dodaje, vaskrsenje hrabri da, “i pored svih nepravdi i neprijateljstava uperenih protiv nas, moramo pobijediti zlo, i s radošću gradeći ljubav, požrtvovanje i razumijevanje među sobom, da bismo se mogli nazvati sinovima Božijim i potomcima crnogorskih junaka i pravednika”.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare