Са српском у центар: Специјални гости код Перице Ђаковића!

Књижевник Веселин Џелетовић предсједник Удружења ,,Поета”, рођени Косовац и свештеник Јован Пламенац биће данас (25. априла) од 13-15 часова гости Српске Радио-телевизије у емисији ,,Са Српском у центар”.

Тема разговора са Џелетовићем биће његова књига ,,Српско срце Јоханово, настала по истоименој поеми која је истинита прича и свједочење злочина трговине органима отетих Срба који су се дешавали у злогласној Жутој кући. Књига говори о томе како је из Њемца Јохана Вагнера проговорило српско срце Јована кога су приликом жетве киднаповали припадници ткз. ОВК и одвели у Жуту кућу гдје су му вађени и продавани органи. Јохан Вагнер ке 2003. године причу и податке о Жутој кући дао њемачкој обавјештајној служби.

-Шта је довело Њемца на Косово које је, након пресађивања срца стално сањао и у сну слушао црквена звона?

-Како је изгледао сусрет на гробљу између Јохана и сина човјека чије срце носи, на сахрани његове мајке?

-О филму ,,Жетва који су, по овој истинитој причи, почели да снимају Американци, биће неке од тема емисије.

Емисију ,,Са Српском у центар” пратите уживо сваког радног дана од 13-15 часова на каналима Српске телевизије, таласима Српског радија, на нашем порталу и ју тјуб каналу.

У репризном термину емисију можете гледати на каналима Српске телевизије од 20: 30 часова као и на таласима Српског радија од 21: 30 а можете је наћи и на нашем порталу као и на ју тјуб страници.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare