Rezultat 30 godina vladavine DPS-a ! Cedis objavio da je 86000 priključaka nelegalno!

Na distributivnoj mreži ima preko 86 hiljada nelegalnih korisnika, kazao je vršilac dužnosti izvršnog direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Vladimir Ivanović.

– Kontinuiranim radom i kontrolama, CEDIS je uspio da najveći dio tih korisnika evidentira i omogući EPCG naplatu utrošene energije (izdavanjem računa), a samim tim i smanji gubitke na mreži. Od tih 86 hiljada nelegalnih korisnika, trenutno na mreži imamo njih oko 6.600 samovoljno priključenih korisnika koji nijesu ispunili uslove za izdavanje računa a samim tim i naplatu od strane EPCG a energija koju oni na taj način koriste je gubitak CEDIS-a. Nelegalni potrošači su najviše zastupljeni na području Podgorice, Bara, Ulcinja i Žabljaka ali je njihov broj je zanemarljiv u odnosu na ukupan broj potrošača, pa samim tim osim periodičnih problema sa operećenjem i naponskim prilikama nemamo značajnih reklamacija – rekao je Ivanović za „Dan“.

Istakao je da je ukupno 445 hiljada potrošača na distributivnoj mreži, te da 86 hiljada nelegalnih, čini oko 18 procenata od ukupnog broja.

image

– Isto oko 18 odsto je njihova potrošnja energije u odnosu na ukupno potrošenu energiju na distributivnoj mreži – precizirao je Ivanović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare