Razbijen još jedan kriminalni klan!

Na teritoriji Srbije danas je uhapšeno pet osoba po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa BIA i MUP Srbije – Službe za borbu protiv droga.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su V.V., I.P., M.V. i L.S., između ostalog i Dalibor Kožul, poznatiji pod nadimkom Dalmatinac.

Kako Kurir saznaje radi se o pripadniku ogranka kavačkog klana iz Slovenije.

– Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta 2024. godine izvršila trafiking oko 70 kilograma opojne droge – kokain tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope – navodi se u saopštenju JTOK.

Organizovana kriminalna grupa u okviru koje su bili i uhapšeni ovom prilikom sastojala se i od još četiri lica i to: B.B., D.R., Đ.S. i D.A., koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Njemačke i Francuske.

Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare