Радомир Уљаревић: SKY“ ПРЕПИСКА У АКТИВУ ПИСАЦА КОМУНИСТА!

Брана Петровић је говорио да је лако пјесницима који пишу на српском језику, да су на муци они који пишу на другим српским језицима. Пјесници који пишу на српском, сваку пјесму треба да започну стихом – Богу вала чуда великога, па онда могу да наставе како ко…

Богу вала чуда великога – како Еуропол открива све трагове! Ако нема снијега, као што га није било ове године, они укључе топове за прављење вјештачког снијега, не би ли свака звјерка показала свој траг.

А зна се што није било снијега – шефови организованих књижевних (замало не рекох криминалних) кланова, у договору са Богом, (прије ће бити са оним непомеником) обуставили су снијег.

Преписка је сачувана у злогласним sky апликацијама. Ево једног од више стотина разговора:

Први: Коме си намјестио ову награду?

Други: Немој тако чоче, ми то не намјештамо, јесмо ли ми поштена књижевничка организација, или нијесмо. Ми смо књижевници, вјерово или не!

Први: Па што одма не кажеш но ме држиш у неизвјесности? Добро, књижевници, али чега књижевници?

Други: Књижевници свега и свачега, Бог с тобом… но ти у свему видиш завјеру па и у награди која носи часно име Марка Миљанова. Па ваљда и ја знам нешто, и ја сам један од извршилаца ретроактивног награђивања.

Први: Добро, то је у реду, али ко је добитник награде за ову годину, кога сте намјестили.

Други: Намјестили – то је права ријеч, и то није тешко одгонетнути: највише шансе има онај голобради, а најмање онај бркајлија.

Први: Знам да су њихова имена у оптицају, али исто тако знам да је ствар већ преломљена преко кољена. Зато и питам ко је: Први или други?

Други: Јесте преломљена је ствар, али нека мало јавност нагађа, мора се створити утисак да ми одлучујемо уважавајући естетске критерије, да ми нисмо само герантолошка Управа…

Први: Добро али знаш сам да онај први нуди већу дозу, а онај се стиснуо, зато и питам. Обојица су подржали четврти мандат, или су послали телеграме… Истрошили су се, а то треба цијенити!

Други: То је одиста аргумент који се мора уважити, ја немам ништа против, али ако будем оптужен за стварање криминалне организације рећи ћу да је она већ била створена, у претходним мандатима…

(Наставак у сљедећем броју)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare