Prva presuda po dokazima sa SKAJ aplikacije!


U Podgoričkom Višem sudu, sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević, izreklo je presudu od ukuno 20,6 godina zatvora Lazaru Iliću i grupi. To je prva presuda koja je izrečena za neki sudski predmet u kojem je tužilaštvo kao dokaz predstavilo „SKY “ komunikaciju.

Podsjećamo,Lazaru Iliću i grupi sudilo se za planiranje likvidacije Marka Ljubiše Kana 2021.godine.

Pored Ilića optužen je i Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Mileković koji je u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Lazar Ilić je trebao da ubije Kana. Prijatelj od Kana, Goran Slovinić. je 22. janura 2021. zaustavio Strahinju Savića i tražio od njega da mu kaže ko ga je poslao jer je prethodno primjetio da se ovaj optuženi ponaša sumnjivo i već dva dana nadgleda lokal,,Kadmo” u kojem je boravio. Verbalni konflikt Slovinića i Savića registrovali su policajci koji su se nalazili u blizini. Nakon toga je on priveden. Pored Ilića i Savića na optužnici su Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić,Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. Godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni. Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

Džoni sa Vračara je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih đela. Savića je imao zadatak da prati i opservira kretanje mete. Grga i Klečak su se prihvatili izvršioce krivičnih đela prevoze preko graničnih prelaza i povezuju sa drugim članovima kriminalne organizacije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare