Пишу, Бојана Ђачић: ДА НЕ ЗАБОРАВИМО ОНО ПРИЈЕ, ОНО ТАД, ОНО ПОСЛИЈЕ И ОВО САД! Вук Ковачевић: ЗЛОЧИН ЈЕ!

Рекосмо НЕ Клинтону и новом свјетском поретку тј. новом тоталитаризму, и навукосмо пожар рата на нашу кућу, у коме многи изгореше, а сви смо добили болне опекотине.
Тачно 78 дана горели су небо и земља над Србијом и Црном Гором.

И тако, ново изреченим НЕ, увели смо себе у нови круг балканског пакла.
Бестијалним нападом на Југославију 24. марта и бесомучним бомбардовањем до 9. јуна, НАТО и 19 челних земаља Алијансе погазили су све цивилизацијске норме. Европа је обиљежила јубилеј двијехиљадите годишњице хришћанства и са том мрљом улази у трећи миленијум. У свитање новог миленијума исписали су најтамнији лист у судбинској књизи страдалног српског народа.

Оно што се догодило Србима, мрља је на образу савременог човјечанства, општа је срамота људског рода.
Своје хришћанске и хуманистичке вриједности којима се вијековима поносила западњачка цивилизација, бомбардовањем Србије потпуно је срозала и уништила.

Она иста цивилизована Европа уз циничну проповјед о миру, о правима човјека и демократији, „јуначки“ се устријемила испробавајући најсмртоноснија оружја на једном маленом слободољубивом народу.

Међутим, упркос томе што смо мали народ „У сваком Голијату, макар имао атомску бомбу и невидљиве авионе, и био сила нас силама – живи страх од Давидове праћке.

ВУК КОВАЧЕВИЋ : ЗЛОЧИН ЈЕ!

НАТО АГРЕСИЈА НА СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ!

Прошло је 25 година од бруталне агресије НАТО савеза на Савезну Републику Југославију, која је противно међународном праву бомбардована пуних 78 дана, од стране 13 чланица НАТО савеза које су учествовале у њеном бомбардовању. Поред 13 чланица које су учествовале у бомбардовању, 9 чланица Европе је уступило ваздушни простор за несметано бормбаровање од стране НАТО-а.
У периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. године, тачније за 78 дана НАТО агресије на СРЈ, народ је претрпио велику штету и губитке.
Погинуло је преко 2.500 цивила, (од тога 89 дјеце), 247 војника и 22 полицајца, док је рањено преко 12.000 цивила.
У нападима који су без прекида трајали 78 дана тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири.
Мислим да је 78 дана агресије на наше двије земље, Србију и Црну Гору, довољан разлог, да и данас, али и за 100 година, кажемо да нам НАТО савез није пријатељ, већ злочиначка организација, која је убијала наш народ, и нашу дјецу – њих 79. Зар је мало? НЕ. Није мало. И да је једно дијете, ЗЛОЧИН ЈЕ!
Вјечна слава и царство небеско свим младим и храбрим јунацима који су бранили нашу отаџбину, од злочиначке руке западних сила, и свим цивилним жртвама, које су за западни свијет назване „колатерална штета“, што ми никада нећемо прихватити!

Живио српски народ, и наше двије отаџбине Србија и Црна Гора!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ima poneko svijetlo u ovom mracnom tunelu od drzave CG, koja je ponizena ulaskom u NATO zlocinacku organizaciju. Ovakvim tekstovima moramo cuvati proslost od zaborava, jer bi vlastoljubivi i podli pojedinci propagandom ubijedili jadni narod da su morali da nas napadnu, kao mlade Japance, koji opravdavaju SAD za bacanje atomske bombe na Hirosimu i Nagasaki.