Перица Ђаковић : Тресла се гора родила се Будва!

Грађани Будве јасно су овог 26. Маја рекли шта мисле, не само на локалном, већ и на репубичком нивоу. Знали су кога треба наградити, а кога казнити. Ако је судити по завршним резултатима избора, а да се народ питао ти избори нису требали ни да се десе, јер 18 мандата, дакле апсолутну већину дали су бившој претходној власти коју је предводио притворен предјседник Мило Божовић, а коју су овога пута подијељени предводили, са једне стране предсједник Скупштине Никола Јовановић, са дјеловима главних људи локалних предузећа, а са друге Младен Микијељ директор Морског добра и коалиција За Будућност Будве такође са дијеловима главих људи локалних предузећа. Грађани Будве и овога пута највише су се опређељивали и своје гласове давали онима који су и јесу око СПЦ и Митрополије Црногорско приморске, односно око људи који се већински изјашњавају као Срби.
Грађани Будве јасно су казнили потез лидера ПЕС-а, и показали шта мисле о њиховом гласању у Њујорку у Уједињеним нацијама, а везано за Резолуцију о Сребреници. Такву одлуку “наградили” су са само 2 мршава мандата, дајући притом и јасну поруку шта мисле о премијеру који се данс шепурио Будвом и његовој Влади. Кестење из Спајићеве ватре није успио да извади ни рођени Будванин, главни Владин преговарач са Бриселом господин Зеновић. Он је сам у вечери “пораза” поручио да ПЕС мора да преиспита своје потезе. А што се самог премијера тиче он није смогао снаге да као лидер странке (И ако је данас био у Будви) да као други лидери буде са својим партијским колегма у тренутку сучељавања са истином. Опет ће вјероватно рећи да га то не онтересује.
Очекивно добар резултат забиљежио је ДПС, чак је и подигао број мандата,али нажалост због своје слабе скоро никакве коалиционе способности неће моћи да рачуна да би се могао наћи у власти. Остаће само најјачи опозициони чиниоц. Што се Демократа тиче успјели су и поред свих њава да ће пасти за који мандате да се одрже на приближно истом ниво, па је зато и разумљиво задовољство њиховог лидера. Када су у питању остали мора се искрено речи да и ако су тврдили да су задовољни ипак реално гледано очекивали су ипак нешто боље резултате, барем за мандат више.
Сада када прође изборна еуфпорија остаје да се види да ли је кампања оставила толико трага да ће неки од кључних актера остати забракадирани у својој слави и поносу или ће зарад народа, а у кога се сви не заборавимо куну, ипак спустити нишане и прићи преговорима. Вечерас су неки били претврди, можда и са разлогом, али заборављају да искључивост никоме добра није доњела. У колико се то не деси Будва реално може овога љета остати без вођства и поново поћи на изборе и то тек послије сезоне јер таква су правила. Па се и онда сви могу упитати као што је и послије ових избора “ А зашта смо кречили”.
То је што се Будве тиче, а остаје да се види да ли су грађани Метрополе туризма упутили и поруку за републички ниво и да ли су барем мало заљуљали брод који је умислио да је он изнад народа који га је бира и довео ту гдје плови.
И на крају рецимо “тресла се гора а родили се грађани Будве

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dvije vodece koalicije moraju da se sloze, cemu trvenja, ne svidja mi se to.Treba slusati glas naroda.Sad bi izbori na drzavnon nivou bili pravo mjerilo kako ko stoji kod biraca.