Perica Đaković : Ajmo svi na plažu!


E „moj narode“ koliko se pitaš i koliko se uvažavaju tvoja mišljenja sem kada te obasipaju brojnim obećanjima, šećerlemama sa čuvenih bilborda i mole te da glasaš zarad tvojeg „boljeg (malo) sjutra“ vidjeli smo svi danas u crnogorskom parlamentu. Što neko reče, bio je to cirkus, a zar smo nešto drugo, kao građani koji svojim glasom dovodimo pojedince na vlast i čijim parama se oni vršeći tu vlast baškare, i zaslužili?
Prisjetite se onih predizbornih bilborda, i danas kada odete do prodavnice, pijace i vidite kako živite vi, a kako žive oni koje ste vi birali. Koja su vaša priminja a koje su plate, dnevnice, privilegije koje uživaju oni koji se kunu u svoj narod, dakle u vas. Vidjeli ste danas po ko zna koji put „građani“ koliko se uopšte vi pitate i koliko vas oni izabrani od strane vas uvažavaju.


Danas je bilo predviđeno da vama, građanima, u Skupštini odgovori „vaš“ premijer, naravno, kroz pitanja „vaših“ izabranih poslanika, ali to se nije desilo ne zato što premijer opet nije došao već zato što mu poslanici najvećeg opozicionog kluba DPS-a nijesu dozvolili da išta kaže, baš danas kada se poslije više pokušaja on „udostojio“ da dođe u parlament.
„Ovim želimo da podvučemo crtu i kažemo da je bilo dosta neodgovornosti ,nepoštovanja, obmane i laganja od strane premijera koji je u subotu umjesto na zakazani premijerski sat, dan proveo na plaži“, poručio je Andrija Nikolić, šef poslaničkog kluba DPS-a, naglašavajući da je ovo nezabilježeno u modernoj političkoj istoriji Crne Gore da je „premijer iz Podgorice poslao poruku da u subotu neće biti u parlamentu zbog navodnih obaveza u Briselu“!? Nikolić je pozvao svoje kolege da stanu ispred stola predsedavajućeg i blokiranjem govornice onemoguće održavanje poslaničkog sata.

Uzalud su predstavnici poslaničkih klubova, većina je tražila od Andrije Mandića da održi kolegijum na kome bi se dogovorili oko prevazilaženja situacije. Interesantan je bio i stav Dritana Abazovića iz URE: „Podržavam čin kolega iz DPS-a i sviđa mi se odnos što DPS postaje sličan DF-u, ali molim predsjedavajućeg da obezbjedi uslove i održimo premijerski sat, jer Miki Spajić zaslužuje da čuje odgovor“. Predsjedavajući parlamentom Mandić im nije to uvažio već je prekinuo sjednicu navodeći da će sledeći premijerski sat biti održan kako je ranije dogovoreno 19. jula, ako tada Spajić ne dođe poručio je poslanicima DPS-a da imaju priliku da zatraže njegovu smjenu i pad vlade. Mandić je to obrazložio kao uvažavanje stava najvećeg poslaničkog kluba i građana koji ih glasaju (kao da su manje važni ostali poslanici i građani koji su njih glasali, pa i cjelokupna crnogorska javnost).


I kako bi to Konstrakta u pjesmi pitala „Šta sad?“, jednostavno bih odgovorio „ne znam“, uz potpitanje da li smo dotakli dno izigravajući demokratiju ili težeći njoj. Možda bi bilo vrijeme da se zarad tog naroda, u koga se svi kunemo, preispitamo o svemu, a prije svega da li je ovaj zaslužuje, kako neko od poslanika reče, ovakav cirkus. Znam da je danas možda jedino ružičasta televizija i njen rijaliti pozavidjeli crnogorskog parlamentarnom kanalu na gledanosti, jer rijaliti iz naše kuće zvane parlament bio je gledaniji od rijalitija Elita iz njihove kuće.

Mitrović je taj šou najavio kao neviđen u svijetu, ali je Spajki svojim potezima i odnosom prema skupštini učinio da ga naš ipak prevaziđe. Možda i njegova izjava u skupštinskom holu novinarima da su on i Vlada ispoštovali Skupštinu i došli da odgovaraju, ali DPS-ov čin je legitiman, najbolje o svemu govori.


I šta ostaje, sem da Konstrakti, a i nama poručimo – „Ajmo svi na plažu“!

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mislite da se razgolitimo, mozda samo tako mozemo doci do gole istine.

Slicnosti su velike sa Elitom, samo da utvrdimo, ko je veca elita.
.