Opština Nikšić uklanja nelegalne terase!

Služba komunalne inspekcije saopštila je portalu Onogošt da je donijela rješenja za uklanjanje postavljenih staklenih panela sa pratećim mehanizmima, a da su zbog nepostupanja po istim pokrenuli prekršajne postupke protiv sedam vlasnika ugostiteljskih objekata.

To je epilog priče o popularnim zastakljenim nikšićkim terasama. Iz ove Službe nam nije saopšteno koje će terase lokala biti uklonjenje.

Opštinski Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine saopštio je prethodno portalu Onogošt da svi ugostitelji koji su zastaklili ugostiteljske terase su to uradili bez odobrenja i po svojoj volji.

Nakon što su nikšićki ugostitelji “oglušili” o rješenja da uklone zastakljene terase, to će uraditi Opština.

Komunalni inspektori Službe komunalne inspekcije, za sve ugostiteljske terase koje se nalaze ispred i u funkciji ugostiteljskih objekata u ulicama Njegoševoj i Trgu slobode, a na kojima je izvršeno djelimično ili potpuno zastakljivanje, sproveli su cjelokupni upravni postupak u predmetu izvršenih zastakljivanja, odnosno donijeli rješenja za uklanjanje postavljenih staklenih panela sa pratećim mehanizmima i zbog nepostupanja po istim podnijeli Sudu za prekršaje – odjeljenju u Nikšiću zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 7 (sedam) vlasnika predmetnih ugostiteljskih objekata, odnosno pravnih lica i odgovornih lica u pravnim licima”, navodi se u odgovoru Službe za komunalne inspekcije.

Kazna za ovaj prekršaj je od 5000-15000€

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare