Od ljubavi do mržnje: Vesna Medenica o Zoranu Pažinu!

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica u prepisci sa bivšom DPS-ovom poslanicom Martom Šćepanović nazvala je bivšeg ministra pravde u Vladi Duška Markovića, Zorana Pažina, „propalicom“ i „kancerom“ Crne Gore.

Prepiska između Medenice i Marte Šćepanović odvijala se od aprila do decembra 2021. godine.

“Kakav Pažin, propalica i kancer CG. Fukara”, piše Medenica Marti Šćepanović.

Međutim, Medenica je prilično cijenila Pažina krajem 2019. godine kada je bivši ministar pravde „izgurao“ u Skupštini Crne Gore nakaradni Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je imao za cilj oduzimanje imovine SPC-a.

Nekoliko sati nakon što je 27. decembra 2019. godine u Skupštini izglasan Zakon o slobodi vjeroispovijesti, tadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica poručila je ministru pravde da je to “značajni istorijski poduhvat”….

“Značajni istorijski poduhvat. Veliki doprinos si dao na najbolji način. Svaka čast”, poslala je Medenica tadašnjem ministru pravde u 16.59 tog dana.

Tri minuta kasnije Pažin joj se zahvalio:

“Hvala Ti, draga moja… Kada čovijek radi nešto u što cijelim svojim bićem vjeruje i daleki ciljevi bivaju bliži, iako ponekad samo što ne iskliznu pred sam kraj… Umoran sam, izašao sam iz Skupštine oko 5 h jutros, ali mi je srce puno…”.

Od predsjednice Vrhovnog suda tada dobija čestitku i pohvale:

“Ponosna sam na sve što ste uradili, a sretna što te imamo naočitog i hrabrog”.

Vesni Medenici u dva odvojena postupka sudi se pred podgoričkim Višim sudom, zbog optužbi da je zloupotrebljavala službeni položaj.

Specijalno državno tužilaštvo tereti je da je postala član organizovane kriminalne grupe koju je formirao njen sin Miloš.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kakva je to bila banda na gomilu.