NIKŠIĆ! Položeni vijenci stradalima u ratovima 90-ih, Ilija Miljanić: Zlikovci Klintone, Bler i ostali, nećemo vam ovo nikada zaboraviti! (VIDEO)

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje stradalim vojnicima i rezervistima bivše JNA iz nikšićko-šavničke grupe, Opštinski odbor Udruženja boraca ratova od 1990. tradicionalno je obilježilo godišnjicu NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

ILIJA MILJANIĆ

Na Trgu Šaka Petrovića u Nkšiću okupila se rodbina i prijatelji nastradalih iz nikšićko-šavničke grupe. Položili su cvijeće i zapalili svijeće.

Minutom ćutanja prisutni su odali poštu stradalim u terorističkom napadu u Moskvi.

Predsjednik nikšićkog ogranka Udruženja Blažo Đurković podsjetio je na događanja marta 1999. godine, bombardovanje zajedničke nam države, brojne žrtve.

Podsjetio je Đurković i na spomen ploču u Morinju, koja je, kako je istakao, sramota za Crnu Goru. Posebno je napomenuo surovi zločin počinjen nad zarobljenim vojnicima i rezervistima JNA na prostoru Hrvatske i BiH tokom minulog rata.

„Udruženje apeluje da se naša država i zvanično vrati sopstvenom dostojanstvu i pošto zločin ne zastarijeva, zatraži satisfakciju naših mučeničkih žrtava ustaškog režima. Da Crna Gora traži zvanično izvinjenje uz uklanjanje spomenika ustaši Miru Barešiću, ubici ambasadora Rolovića. Tražimo da država konačno stane iza Udruženja koje baštini i čuva tekovine novije istorije i da povede brigu o potomstvu palih boraca,a da kao minimum obaveza ispuni želje patriota i rodbine palih boraca i istima postavi prigodna obilježja u sredinama odakle potiču“, rekao je između ostalog Đurković.

Prisutnima se obratio i Ilija Miljanić, predsjednik NVO „Kosovski božuri od Nikšića grada“.

Sjenima stradalih pripadnika nikšičko-šavničke grupe poklonio se poslanik Jovan Vučurović i predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare