Nikolaidisove monstruozne izjave: Civilizacijski iskorak bi bio baciti bombu u dvoranu gdje Srbi proslavljaju Dan Republike Srpske…..!

Na svečanom zatvaranju Praznika mimoze u Herceg Novom, na kraju karnevalske smotre spaljena je lutka Andreja Nikolaidisa, kolumniste i pisca, koji je poznat po svojim anti-srpskim stavovima i kolumnama koje oduševljavaju ljude sličnog mentalnog sklopa.

Ovaj događaj je uzburkao dio crnogorske javnosti, koja je inače kratkog ili pak selektivnog pamćenja.

Andrej Nikolaidis, koji je jedno od udarnih pera „procrnogorskog“ bloka, postao je „meta“ onih koji su godinama njegove mete u kolumnama kojima širi svoje anti-srpske stavove. On koji je pisac sa međunarodnih priznanjima, dozvoljava sebi da se spušta tako nisko i napada crkvu i skoro sve srpsko, a zarad (vjerovatno) apanaža koje dobija od onih koji su do juče srbovali.

Prisjetimo se jednog od Nikolaidisovih uradaka objavljenog 13. januara 2012. godine, a u kojem je pokazao svu svoju „intelektualnu širinu“.

Tekst, odnosno kolumna pod nazivom Šminkanje političkog monstruma“ sadrži dio u kojem „proslavljeni crnogorski književnik i kolumnista“ piše sledeće:

„Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS.“

Civilizovani Nikolaidis vjeruje da bi bilo civilizovano da su upotrijebljeni oružje i eksploziv u dvorani „Borik“ u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali 20 godina Republike Srpske.

Kako tako civilizovan i miroljubiv čovjek može uopšte doći do takve ideje, pa je još prenijeti u svojoj kolumni?

Ne čude ovako maštovite kreacije „plodonosnog“ pisca, koji je u vrijeme pisanja pomenute kolumne, gle čuda, bio savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića za slobodnu javnost i kulturu.

Andrej Nikolaidis

Nejasno je ko je koga tada savjetovao, jer ne zna se koji od pomenute dvojice je veći srbomrzac.

Još jedna u moru Nikolaidisovih, u „književničkom“ nadahnuću, napisanih misli je i sledeća:

Pravoslavlje u Crnoj Gori smrdi kao kužna lešina, sve do neba. Pastva je, kao svuda, zločinačka – ali pravi zlikovci su popovi.“

Gdje su bili svi branioci Nikolaidisa, kada je ovaj „talentovani književnik“ i „intelektualac“ pisao i na druge načine saopštavao svoje anti-civilizacijske stavove usmjerene protiv srpskog naroda i pravoslavlja?

U svojim inspirativnim epizodama, ovaj proevropski, građanski orijentisani pacifista, znao je da prospe dio svoje mržnje i na Herceg Novi i Novljane.

„Dobrostivi grad Herceg Novi zaobilazim kao Đavola. Ne samo što mi se taj grad i njegovi stanovnici gade, nego zato što sam svojevremeno dobio formalnu zabranu ulaska u taj Raj na zemlji. Što se tiče Bosanaca, onih, čijim je parama nakon zemljotresa 1979., ponovo izgrađena ta balega od grada, preporučujem da ga i sami u širokom luku zaobiđu“.

Naravno, ovakve pripejd patriote će uvijek biti branjene od strane onih koji moguće imaju pamćenje zlatne ribice.

U februaru 2022. godine na karnevalu u Kotoru je „spaljen“ i bivši glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, ali taj događaj nije toliko uzburkao crnogorksu javnost, kao spaljivanje kvazi-intelektualca Nikolaidisa.

Lutka sa likom Milivoja Katnića (27. februar 2022.) Kotor

I na kraju, Nikolaidis se oglasio povodom spaljivanja lutke sa njegovim likom u Herceg Novom.

„Jer da li neko zaista misli da ću ja promijeniti išta u načinu na koji pišem nakon ovoga. Ne, mogu biti samo oštriji. Ja loše reagujem na pritisak. Nisam osoba koju treba pritiskati. Šta god da vam smeta kod mene, kada me pritisnete biće još više toga. I to im obećavam“ -rekao je on.

Novljani su izgleda sada probudili inat kod ovog „veljeg patriote“ i kvazi-književnika, tako da sada možemo da očekujemo vjerovatno još odurnije tekstove, u kojima će zasigurno do kraja „istresti“ svu svoju mržnju prema Srbima, u budućim kolumnama, koje građani sa nestrpljenjem čekaju.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ko je ova spodoba i nakot? Kako je dospjelo to, ovdje, na ovo područje. Šta je ono umislilo? Da je bogom dat i da je neka vrijednosti od kojeg zavisi CG? Fuj! Fuj i fuj! 🤮Ni lik mu nije ljudski? Mora da je neki veliki „štih“ DPS, SDP ili SD proustaške politike pa ga ne smije niko prozvati zbog govora mržnje, vrijeđanja, provociranja i prijećenja smrću celokupnom narodu i to onom koji ga je prihvatio i dao mu kutak u svom dvorištu? Hoće li ga iko procesuirati i privesti normalnom stanju? Ako ova država zavisi od njega i njemu sličnih, ne bilo je dabogda! Može li se ovoj spodobi stati na put? Može li se ovoj spodobi spriječiti da pravi dalji nakot i da ostavlja smrdljivi trag u budućnosti? Može li se ovaj nakot staviti u kakav džak vezati i vratiti tamo odakle je i isplivalo na ovo tlo i zapatili se? Takođe, ako se u jednom narodu ne može naći neko ko će da obriše jedan muvin upljuvak, ne treba ni da egzistira na ovoj planeti

Uhapsite to govno da ne laje ! To bi bio civilizacijski iskorak !