Nele Karajlić: Najjači frajer više to nije!

Legendarni rok muzičar, kompozitor, glumac i  pisac Dr Nele Karajlić u intervju Novostima u svom stilu se dotakao  nedavno usvojene sramne Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Posebno mu je upečatljivo bilo toliki broj zemalja koje su bile protiv ili uzdržane,

Kako ističe, tako nešto prije 25 godina je bilo nezamislivo.

– Imate onu metaforu, kad najjači frajer u kafani ustane, pa kaže: „Ajte sad svi ruke gore“, a pola kafane ga ne posluša. To nešto znači…, to znači da on više nije najjači frajer – tvrdi popularni Nele.

On je dao svoj su na sve ovo što se u poslednje vrijeme dešava u Bosni i Hercegovini i oko nje.

– Ovo, naše područje je tokom cijele istorije bilo neka vrsta malog ogledala onoga šta se dešava na planeti. Onoga trenutka, kada se to tamo smiri, smiriće se i ovdje. A, sve što je počelo 2022. između Ukrajine i Rusije, jeste zapravo drugo poluvrijeme nečega što se dešavalo ovdje devedesetih, naročito 1999. godine – ističe Nele.

Dr Nele najvljuje veliki koncerta u Banjaluci 14. juna, kojim će biti otvorena manifestacija „Leto u parku“.

– Ono što mene raduje jeste to što je Republika Srpska, nakon svakog mog povratka, ljepša i bolja i, ono što je meni najvažnije, polako, ali sigurno kultura u Srpskoj počinje da radi. Koncerti, filmski festivali uzimaju publiku za sebe. Kultura je najvažnija sada i treba da se izgradi – poručuje on i zaključuje da srpski narod ne treba da se brine za svoju sudbinu, jer je sve pod kontrolom

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare