Lakušić za „Portal 083“: Snažan investicioni zamajac izgradnje novog cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema teče planiranom dinamikom 

Zajedno sa članom Odbora direktora Zdravkom Čurovićem i saradnicima, posjetio sam gradilište na izgradnji bulevara Lastva Grbaljska – Tivat. Tokom ove posjete, imali smo priliku da se uvjerimo u intenzivan rad na postavljanju vodovodnih cijevi u sklopu druge faze izgradnje Regionalnog vodovodnog sistema (RVS). Ovaj projekat predstavlja ključni korak u unapređenju infrastrukture i osiguravanju stabilnog snabdijevanja vodom za Boko-kotorski zaliv..

Jedna od ključnih aktivnosti na praćenju ovog projekta je redovna kontrola radova, koja omogućava da se svi eventualni nedostaci brzo uoče i efikasno otklone. Ovaj pristup osigurava nesmetano napredovanje projekta i visok standard kvaliteta radova. Izuzetno je važno da svaki segment radova bude pomno praćen kako bi se osigurala dugoročna održivost i pouzdanost vodovodnog sistema.

Izgradnja cjevovoda DN700 na dionici bulevara Lastva Grbaljska – Tivat odvija se paralelno sa izgradnjom same saobraćajnice. Dinamika izvođenja radova na izgradnji cjevovoda pažljivo je usklađena sa dinamikom izgradnje saobraćajnice kako bi se osiguralo optimalno korišćenje resursa. Ovaj koordinisani pristup omogućava efikasno upravljanje vremenom i materijalima, smanjujući pritom mogućnost kašnjenja i dodatnih troškova.

Projekat izgradnje Regionalnog vodovodnog sistema i pripadajućeg cjevovoda predstavlja značajan korak naprijed u infrastrukturnom razvoju Tivta, Kotora i Herceg Nivog. 

Nakon završetka, moderni vodovodni sistem će biti sposoban da odgovori na sve izazove budućeg turističkog razvoja Boko-kotorskog zaliva, doprinoseći dugoročnoj održivosti resursa i ukupnom prosperitetu ovog područja.

Transparentnost i pravovremene informacije ključni su za održavanje povjerenja javnosti i osiguranje njihove podrške za ovaj važan projekat. Građani će imati priliku da prate razvoj radova i da se uvjere u napredak koji se postiže.

Očekuje se da će nakon završetka ovog projekta, građani dobiti vodovodni sistem koji će biti sposoban da odgovori na sve izazove budućeg turističkog razvoja Boko-kotorskog zaliva. 

Posjeta gradilištu bulevara Lastva Grbaljska – Tivat pružila je uvid u napredak radova i potvrdila posvećenost svih uključenih strana ka uspješnom završetku ovog važnog infrastrukturnog projekta. Sa ovakvim tempom rada i pažljivim upravljanjem resursima, uvjereni smo da će radovi teći po planu – zaključuje se u saopštenju Zorana Lakušiča predsjednika borda direktora „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare